سفارش های تغذیه ای وزارت بهداشت برای روزه داران مبتلا به فشارخون
به گزارش روان ما، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: برپایه نظر اجماعی پزشکان متخصص و موسـسه مبحث شناسی فقهی، بیماران گرفتار فشار خون بالا در صورتی می توانند روزه بگیرند که فشار خون آنها تحت کنترل باشد، یعنی فشار (سیستولیک) کمتر از ۱۴۰ میلیمتر جیوه و فشار (دیاستولیک) کمتر از ۸۰ میلیمتر جیوه باشد.
به گزارش روان ما به نقل از ایسنا و بنابر اعلام وبدا، دکتر احمد اسماعیل زاده عنوان کرد: افراد دارای فشار خون خفیف و متوسط همراه با اضافه وزن می توانند روزه بگیرند و روزه داری به کاهش فشار خون آنان کمک می نماید اما باید با پزشک معالج خود مشورت کنند. به صورت مثال در طول دوره روزه داری، زمان و دُز مصرفی داروهایی مانند ایندرال و یا داروهای مدر (ادرار آور) برای پیشگیری از کم آبی باید طبق نظر پزشک تنظیم شود.
وی افزود: برای کنترل بهتر فشار خون لازم است رژیم غذایی مناسب هم رعایت شود. افراد مبتلا به فشار خون بالا باید دریافت نمک و چربی از راه غذا را کنترل و از کشیدن سیگار اجتناب کنند. خوشبختانه تمامی این اعمال در ماه مبارک رمضان امکان پذیر و راحتتر است. روزه برای افرادی که فشار خون بالای کنترل نشده و بی ثبات دارند، سفارش نمی شود.
اسماعیل زاده با اشاره به اینکه روزه داری و رعایت برنامه غذایی صحیح با کاهش عوامل خطری مانند کاهش وزن، کاهش سطح چربی های خون و نکشیدن سیگار سبب جلوگیری از بروز بیماری های قلبی عروقی می شود، اظهار داشت: افرادی که به بیماری های قلبی عروقی مبتلا هستند، برای روزه داری و رعایت برنامه صحیح غذایی حتما با پزشک معالج خود مشورت کنند.
وی خاطرنشان کرد: بیمارانی که گرفتار گرفتگی رگ های قلب هستند و دارو مصرف می کنند، از آنجائیکه عدم مصرف دارو در زمان مقرر زندگی آنها را به مخاطره می اندازد، نباید روزه بگیرند. روزه گرفتن این افراد منوط به تشخیص پزشک با عنایت به شرایط اختصاصی بیمار است. همینطور بیمارانی که باید برای کنترل بیماری خود به صورت منظم و در ساعات معینی در وسط روز، دارو مصرف کنند، نباید روزه بگیرند.
به قول مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، بیماران قلبی باید به تداخلات دارو و غذا توجه و به سفارش های پزشک معالج خود دقیقاً عمل کنند؛ از طرفی بیماران قلبی که سابقه جراحی یا استنت گذاری دارند، با اجازه پزشک معالج منعی برای روزه داری ندارند.
اسماعیل زاده با تکیه بر نقش اساسی و مهم کلیه ها در بدن تصفیه خون و دفع مواد زاید، تصریح کرد: کلیه ها این نقش مهم را به کمک جریان خون و آب انجام می دهند؛ ازاین رو در صورت عدم مصرف کافی آب و مایعات کافی، کلیه ها نمی توانند وظایف خویش را به خوبی به انجام برسانند. در روزهای ماه مبارک، فرصت کافی برای تأمین مایعات بدن به میزان لازم وجود ندارد ازاین رو به منظور جلوگیری از عواقب کم آبی در ماه مبارک رمضان که گاهی می تواند وخیم و کشنده باشد، باید توجه داشت که برای تصفیه خون از مواد زائد، مصرف کافی آب و مایعات در فاصله افطار تا سحر و کنترل دریافت نمک مصرفی مورد توجه باشد.
وی با اشاره به اینکه روزه داری برای بیماران دیالیزی، ممنوع می باشد، اضافه کرد: افرادی که کلیه های سنگ ساز دارند (بیش از دو سنگ ادراری طی 6 ماه گذشته)، برای روزه داری با پزشک معالج خود مشورت کنند. محدود کردن مصرف نمک در وعده های افطار و سحر در این دوران بسیار مهم و کمک کننده است. دریافت اضافه نمک بدن را مجبور به واکنش می کند و برای دفع این مقدار مازاد نیاز، مقادیر قابل توجهی آب از بدن دفع می شود. ازاین رو سفارش بر اینست که به غیر از مقدار نمک اندکی که برای طبخ غذا استفاده می شود، هیچ مقدار اضافه تری سر سفره به غذا اضافه نشود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: مصرف میوه و سبزی کافی می تواند در طول روز از بروز تشنگی زودرس جلوگیری کند؛ پس بهتر است میوه در فاصله افطار تا سحر و سبزی در هر دو وعده افطار و سحر و سالاد بویژه در وعده سحر مصرف شود. مصرف غذاهای با پروتئین بالا مانند انواع کباب ها(جوجه کباب، کباب کوبیده، برگ و مرغ) در وعده سحر مناسب نبوده و سبب بروز تشنگی در ساعات اولیه روز می شود. همینطور در این ایام باید از حضور غیر ضروری در معرض نور خورشید هم اجتناب کرد.
منبع: روان ما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب