چگونگی فعالیت مراکز ملی تأمین سلول های بنیادی در سازمان انتقال خون
به گزارش روان ما، معاون فنی و تکنولوژی های جدید سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه بیشتر از ۸۰ سال است که پیوند سلول های بنیادی خونساز برای درمان بیماران مبتلا به بدخیمی های خونی، اختلالات متابولیکی و نقایص صورت می گیرد، در رابطه با مرکز سپاس سازمان انتقال خون توضیح داد.
به گزارش روان ما به نقل از ایسنا، دکتر عبادلله سالک مقدم - ضمن اعلام این مطلب اضافه کرد: پیوند سلول های بنیادی از گیرنده با سازگاری بافتی (HLA) مشابه ارجح است و معمولاً نخستین انتخاب، خواهر و برادر بیمار می باشند. در صورت نبود اهداکننده خویشاوند، اهداکننده غیرخویشاوند در فهرست اهدا قرار می گیرد.
سالک اضافه کرد: حدود ۷۰ درصد از بیماران نیازمند دریافت سلول های بنیادی خون ساز، فاقد خویشاوند مناسب از نظر آنتی ژن های سازگاری بافتی هستند. به این منظور مرکز پذیره نویسی سلول های بنیادی غیر خویشاوند سازمان انتقال خون با نام اختصاری "سپاس" از اهداکنندگان غیر خویشاوند که سابقه اهدای خون داشته باشند، پذیره نویسی می کند.
وی تصریح کرد: مراکز کشورهای مختلف به یکدیگر پیوسته و گروه ها و مجامع جهانی و بین المللی را به منظور تسهیل یافتن اهداکننده مناسب و ارتقای نتایج پیوند از غیر خویشاوند تشکیل داده اند و سلولهای بنیادی را حتی در سطح بین المللی برای بیماران کشورهای عضو به اشتراک می گذارند.
معاون فنی و تکنولوژی های جدید سازمان انتقال خون اضافه کرد: مأموریت ایجاد بانک اطلاعات سلول های بنیادی خون ساز و خون بند ناف از جانب معاونت فناوری و تحقیقات ریاست جمهوری از سال ۱۳۸۶ به سازمان انتقال خون ایران محول شد و این دو مرکز ملی بدون دریافت کوچکترین وجهی امکان استفاده بیماران از سلول های بنیادی خونساز از اهدا کنندگان غیر خویشاوند و سلول های خون بند ناف اهدایی را به وجود آورده اند.
بنابر اعلام وبدا، مرکز پذیرش اهداکنندگان سلول های بنیادی خون ساز (مرکز سپاس)، اول اسفند ۱۳۸۷ تاسیس و فعالیت رسمی خویش را از خرداد سال ۸۹ در سازمان انتقال ایران شروع کرد و تا کنون با فراخوان اهدا کنندگانی که آماده اهدای سلول های بنیادی خود هستند جان بیماران زیادی را نجات داده است.
به قول دکتر سالک مقدم، از نخستین پیوند سلول های بنیادی خونساز تاکنون، در ایران و جهان پیشرفت های شگرفی برای نجات جان بیماران انجام شده که مرهون پیشگامان این علم، همکاریهای گروهی و تبادل سلول های بنیادی تحت فعالیت تشکیلات بین المللی است که پیرو استانداردهای خاصی بوده است.
منبع: ravanema.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب