مهم ترین رژیم غذایی بعد از اعمال جراحی چیست؟
به گزارش روان ما، عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تاثیر مداخلات تغذیه ای بر نتایج بعد از جراحی، اظهار داشت: میزان مرگ و میر بعد از عمل جراحی در بیماران مبتلا به سوء تغذیه 33 درصد است.
به گزارش روان ما به نقل از ایسنا، دکتر غزاله اسلامیان ضمن بیان این مطلب، اظهار داشت: بر طبق یافته های مطالعات صورت گرفته، میزان مرگ و میر در بیماران مبتلا به سوء تغذیه که تحت عمل جراحی قرار می گیرند حدود ۳۳ درصد است. در صورتیکه این آمار در افرادی که مبتلا به سوء تغذیه نیستند ۳.۵ درصد گزارش شده است.
او عوارض سوء تغذیه در بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار می گیرند را شامل افزایش مبتلاشدن به عفونت ها، افزایش تعداد زخم های بستر، بهبود آهسته زخم ها و افزایش رشد باکتری های دستگاه گوارش برشمرد.
اسلامیان اشاره کرد: بیمارانی که مورد عمل جراحی قرار می گیرند بواسطه شرایط بیماری و جراحی، نیازمند مراقبت های خاصی هستند. تغذیه مناسب پیش از جراحی هایی که با برنامه ریزی به انجام می رسد، تاثیر به سزایی بر روند بهبود بیمار بعد از جراحی دارد.
این استادیار دکترای تخصصی علوم تغذیه با اشاره به روند اجرای برنامه تغذیه ای در بیماران تحت عمل جراحی، اشاره کرد: پروسه تغذیه در بیمار کاندید جراحی باید از زمان بستری شدن وی در بیمارستان (قبل از عمل جراحی) شروع شود و تا دوره بهبود بعد از عمل ادامه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه بیمار یک تا دو روز پیش از جراحی بهتر است از رژیم های غذایی کم فیبر یا رژیم های غذایی مایع پیروی کند، اضافه کرد: پیش از جراحی طبق دستور پزشک، تغذیه بیماران متوقف می شود (ناشتا یا NPO) تا روده بزرگ بیمار فاقد مواد باقی مانده باشد و خطر مبتلاشدن به عفونت ها کم شود.
به گفته ی ایشان، برمبنای نوع جراحی و شرایط بیمار ممکنست مدت زمان این وضعیت (ناشتا بودن) در بیماران متفاوت باشد و حتی در جراحی های اورژانسی این شرایط مهیا نباشد.
وی اشاره کرد: پس از جراحی و به هوش آمدن بیمار، پزشک باتوجه به نوع جراحی و عملکرد دستگاه گوارش بیمار نوع تغذیه وی را تعیین می کند که بهتر است در صورت امکان در اسرع وقت تغذیه از راه دهان شروع شود.
اسلامیان اضافه کرد: بعد از جراحی با تجویز پزشک، تغذیه بیمار با رژیم غذایی مایع صاف شروع می شود. سپس رژیم غذایی مایع کامل، رژیم غذایی پوره و نیمه جامد و رژیم غذایی معمولی برای بیمار تجویز می شود.
وی ادامه داد: ممکنست به تغذیه حمایتی نیاز داشته باشند که بر حسب شرایط بیمار تغذیه با لوله مری معده(انترال) یا تغذیه وریدی (پرنترال) اجرا می شود.
او همین طور اشاره کرد: نوع تغذیه بیمارانی که بعد از جراحی به بخش مراقبت های ویژه منتقل می شوند باتوجه به عملکرد دستگاه گوارش، وضعیت سوء تغذیه و نارسایی های ارگانی توسط کارشناسان تغذیه بیمارستان تنظیم و پایش می شود.
وی ادامه داد: مقدار کالری و میزان پروتئین دریافتی برمبنای نوع جراحی و شرایط بیمار تعیین می شود. تامین پروتئین کافی نقش مهمی در بهبود شرایط بیمار خصوصاً عملکرد سیستم ایمنی، بهبودی زخم ها و ترمیم بافت ها دارد.
اسلامیان با اشاره به نیاز برخی بیماران به دریافت مکمل های پروتئین، مولتی ویتامین و املاح، اظهار داشت: در این بیماران بسته به نوع جراحی و شدت لطمه و جراحات ممکنست بعد از ترخیص از بیمارستان برای مدت زمان مشخصی نیاز باشد این مکمل ها را دریافت کند.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، وی در خاتمه سخنان خود، اشاره کرد: مقدار الکترولیت و مایعات دریافتی برمبنای شرایط بیمار و نتایج آزمایش ها با دستور پزشک بوسیله سرم درمانی یا بصورت خوراکی تامین می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب