علت افزایش سوءهاضمه در تابستان چیست؟
به گزارش روان ما، خراسان رضوی بدن ما به تغییر فصل ها واکنش نشان داده است و شاید متوجه شده باشید با آغاز فصل بهار موهای شما سریعتر رشد می کند و یا به صورت مشابه، بعضی از افراد امکان دارد علایم سوءهاضمه بیشتری را در طول تابستان تجربه کنند. آیا این موارد صرفاً تصادفی است یا توضیح علمی برای این ناراحتی های فصلی وجود دارد؟
به نقل از هلث، سوء هاضمه، اساسا اصطلاحی فراگیر برای ناراحتی بالای شکم است که علایم آن امکان دارد از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد و امکان دارد شامل احساس سوزش، پری پس از صرف غذا، نفخ، حالت تهوع و موارد دیگر باشد. برای برخی افراد، سوء هاضمه امکان دارد به صورت پراکنده یا به صورت منظم تجربه شود.
در حالیکه سوءهاضمه به خودی خود یک بیماری نیست اما می تواند نشان دهنده یک وضعیت عدم سلامت باشد، در خیلی از موارد، احساس سوء هاضمه امکان دارد بوسیله ی یک محرک ایجاد شود اما این مورد چه ربطی به آفتاب، شنا و کباب های تابستانی دارد؟
اگر در طول ماه های تابستان بیشتر با سوء هاضمه درگیر هستید، به خوبی می تواند آنرا به آب و هوا مرتبط کرد. مدیر پزشکی مرکز سلامت آمریکا، دکتر مانوج کوتری اظهار داشت که با افزایش دما، جریان خون ما به نواحی دیگر بدن هدایت می شود تا ما را خنک نگه دارد. در نتیجه، عملکرد هضم غذای ما آهسته می شود و ما را بیشتر در معرض سوءهاضمه قرار می دهد.
همراه با دمای گرم، خطر کم آبی بدن هم افزایش خواهد یافت که هضم آن چه می خوریم را برای بدن چالش برانگیزتر می کند. اگر بعضی از غذاها مانند همبرگر یا سیب زمینی سرخ کرده را در تابستان مصرف می کنید، امکان دارد این مشکل تشدید شود. بدن برای هضم این مواد غذایی به فرصت بیشتری نیاز دارد در نتیجه علایم سوءهاضمه را ایجاد نماید.
از سوی دیگر، باآنکه امکان دارد مدرسه بچه ها تعطیل باشد اما به این مفهوم نیست که برنامه های تابستانی ما کمتر شلوغ است. دورهمی ها، عروسی ها، تعطیلات و موارد دیگر، همه این فعالیت ها می توانند استرس بیشتری بر بدن وارد کنند و متعاقبا بر سلامت روده ما تأثیر بگذارند.
باآنکه امکان دارد آب و هوا خارج از کنترل ما باشد اما راه های دیگری وجود دارد که می توانیم به رفع سوءهاضمه کمک نماییم تا بهترین استفاده را از تابستان خود ببریم. برای شروع، کارشناسان در کلینیک مایو آمریکا سفارش کردند که از محرک های شناخته شده غذایی اجتناب کنید.
محرک های غذایی امکان دارد شامل غذاهای تند یا فرآوری شده همینطور کافئین باشد. در حالیکه این اجتناب امکان دارد همیشه امکان پذیر نباشد اما اندازه های کوچکتر و صرف زمان بیشتر برای جویدن امکان دارد به بدن ما کمک نماید. خوردن منظم تر هم امکان دارد علایم سوء هاضمه را بهبود بخشد. به جای خوردن یک صبحانه، ناهار و شام قابل توجه، تلاش کنید آنرا به پنج یا ۶ میان وعده در طول روز تقسیم کنید.
روش دیگر، جهت کمک به پایین نگه داشتن سطح استرس، خودمراقبتی است که امکان دارد شامل یادداشت روزانه، مدیتیشن، صحبت با یک دوست قابل اعتماد و استراحت زیاد باشد.
ورزش هم می تواند مفید باشد. فعالیت بدنی نه تنها به کاستن استرس کمک می نماید، بلکه هضم غذا را هم تقویت می کند. در نهایت، اگر مشکوک هستید که داروهای تجویزی امکان دارد سبب سوءهاضمه شما شود، با پزشک خود صحبت کنید. این مورد می تواند در داروهای مسکن بدون نسخه (OTC) مانند آسپرین، ایبوپروفن یا ناپروکسن سدیم هم صادق باشد بنابراین، تلاش کنید از مصرف این داروها خودداری کنید و به جای آنها یک آنتی اسید بدون نسخه جایگزین کنید.
منبع: روان ما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب