آیا دمای بالا خطر سکته مغزی را افزایش می دهد؟

آیا دمای بالا خطر سکته مغزی را افزایش می دهد؟ به گزارش روان ما، افزایش دما و رطوبت بالا خطر مبتلا شدن به عوارض و مشکلات در ارتباط با گرما مانند کم آبی و گرمازدگی را می افزایند و این شرایط نامساعد آب و هوایی همینطور می تواند خطر سکته مغزی را برای بعضی از افراد افزایش دهد.


به گزارش روان ما به نقل از نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، دکتر «رابرت براون»، متخصص مغز و اعصاب مرکز تخصصی «مایو کلینیک» در آمریکا تاکید می کند: اگر شما یا شخصی که میظ شناسید در گرما علایم سکته مغزی را تجربه کرد، در این شرایط باید سریعا با اورژانس تماس بگیرید.
آیا آب و هوا بر افزایش ریسک بروز سکته مغزی تاثیر می گذارد؟
آب و هوا و دما بر وقوع سکته مغزی تأثیر می گذارد. آب و هوای خیلی خیلی گرم یا خیلی خیلی سرد دراین زمینه موثر است.
دکتر براون می گوید: افزایش ریسک سکته مغزی ممکنست با تأثیر گرما، رطوبت و سرمای شدید بر بدن ارتباط داشته باشد.
عواملی در رابطه با فشار خون و حتی تعدادی از عوامل مربوط به برخی بیماریهای قلبی ممکنست دراین زمینه دخیل باشند.
سکته مغزی یک اورژانس پزشکی است. هرچه زودتر درمان شوید، شانس بهبودی شما بیشتر است.
برخی از درمان ها در زمان بروز علایم در رابطه با سکته مغزی در دسترس هستند و همچون آنها میتوان به رفع لخته ها اشاره نمود، یعنی داروهایی که برای رفع لخته ای طراحی شده اند که در سرخرگی تشکیل می شود که جریان خون به مغز را می بندد.
همینطور درمان هایی وجود دارد که گاهی اوقات میتوان برای رفع مستقیم انسداد شریان بهره برد.
علایم سکته مغزی شامل شروع ناگهانی ضعف صورت، بازو یا پا، بی حسی ناگهانی در یک طرف بدن، مشکل ناگهانی در دیدن، صحبت کردن یا درک دیگران، بی ثباتی ناگهانی یا سردرد ناگهانی و شدید می باشد.
دکتر براون می گوید در مورد سکته مغزی کلید واژه انگلیسی «FAST» را به خاطر بسپارید:
حرف F از عبارت Face drooping به افتادگی صورت، حرف A از عبارت Arm weakness به ضعف بازو، حرف S از عبارت Speech difficulty به مشکلات گفتاری و حرف T از عبارت Time to call emergency department به زمان تماس با اورژانس در صورت بروز علایم اشاره دارند.
گرما می تواند کشنده باشد و هر سال تعداد بیشتری از افراد به سبب تغییرات آب و هوایی جان خویش را از دست می دهند اما همانطور که این روزهای گرم عادی تر می شوند و بگفته دانشمندانِ آب وهوا، با این «روند غیرطبیعی جدید» اثرات ناخوشایند افزایش دما بر بدن به شکل فزاینده ای بیشتر می شود.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) در رابطه با این معضل می گوید: تغییرات آب وهوایی بزرگ ترین خطری است که سلامت بشر را تهدید می کند. شاید در ظاهر اغراق آمیز باشد اما کارشناسان هم می گویند: چندان دور از ذهن نیست.
دکتر «کریستوفر تدسکی»، مدیر آمادگی اورژانس در دانشگاه کلمبیا به یاهونیوز اظهار داشت: بین آب و هوا و سلامت رابطه مستقیمی وجود دارد. گاهی مواردی را مشاهده می نماییم که می توانیم آنها را «موارد تشدید شده از آب و هوا» بنامیم.
تدسکی اینطور توضیح می دهد: فکر می کنم قرار گرفتن در معرض فشار گرما در مقیاس فردی در بازه زمانی خاص، مفیدست اما اگر این شدت دما ادامه دارشود، بدن قادر به مقابله با آن نخواهد بود. این شدت و مدت گرما، خطراتی برای بدن شما به وجود می آورد که نمی تواند از پس آنها برآید.
همینطور اثرات جانبی دیگری هم به دنبال این گرما ایجاد می شود؛ مانند دود حریق. ادامه حریق در کانادا و کالیفرنیا به مشکل نه چندان تازه ای در این مناطق تبدیل گشته است. استشاق گازهای خطرناک و دود و ذرات ناشی از آتش، عواقب ناخوشایندی برای سلامت دارد و در دراز مدت بسیار مضر است.
تدسکی اظهار داشت: البته ما هنوز به صورت کامل تأثیر بلندمدت ذرات ناشی از دود حریق را بررسی نکرده ایم. آنها به عمق ریه ها نفوذ می کنند، احتمالاً سبب التهاب بیشتر می شوند و ممکنست عامل بیماریهای مزمن بیشتری شوند. ترکیب این ذرات با گرمای هوا، واقعا خطرناکست.
همینطور یک عارضه جانبی رایج گرمای شدید، تحریک پذیری عصبی است که می تواند از ناراحتی فیزیکی و اختلال در الگوهای خواب ناشی شود. خستگی ناشی از تعریق، کار در گرما و کمبود خواب باکیفیت می توانند سبب ایجاد استرس در افراد شود.
در عین حال دمای بسیار بالا کار یا ورزش ایمن در بیرون از منزل را نا ممکن می کند، بیماریهای قلبی و ریوی را شدت بخشیده و آلودگی هوا را بدتر می کند. گرما خصوصاً برای افرادی که در فضای باز کار می کنند و برای نوزادان و افراد مسن خطرناکست. با اینحال هنگامی که گرما با رطوبت ترکیب شود بمراتب کشنده تر می شود.



1402/05/01
10:15:51
5.0 / 5
342
تگهای خبر: اختلال , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی