مطالعات نشان می دهد؛

داروی ام اس در درمان آلزایمر موثر است

داروی ام اس در درمان آلزایمر موثر است به گزارش روان ما، محققان دریافتند داروی ام اس ponesimod می تواند به درمان بیماری آلزایمر هم کمک نماید.



به گزارش روان ما به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، میلیونها نفر در سرتاسر جهان به بیماری آلزایمر مبتلا هستند که هم اکنون هیچ درمانی برای آن وجود ندارد.
محققان تخمین می زنند تعداد افرادی که در سرتاسر جهان به آلزایمر مبتلا می شوند تقریبا هر ۲۰ سال دو برابر می شود.
تحقیقات زیادی بر روی درمان های جدید برای این بیماری متمرکز شده است.
در مطالعه ای بر روی سلول های مغز انسان و مدلهای موش مبتلا به آلزایمر، محققان دانشگاه کنتاکی دریافتند دارویی که برای درمان ام اس استفاده می شود می تواند به عنوان درمانی برای بیماری آلزایمر هم استفاده گردد.
هم بیماری ام اس و هم بیماری آلزایمر، بیماری هایی هستند که بر سیستم عصبی مرکزی که شامل مغز هم می شود، تاثیر می گذارند.
در مورد ام اس، سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سیستم عصبی مرکزی حمله می کند و سبب التهاب می شود. این التهاب بر رشته های عصبی تاثیر می گذارد و پیام های الکتریکی مغز را برای رسیدن به سایر نقاط بدن دشوار می کند.
علائم اصلی ام اس شامل ضعف عضلانی، بی حسی در صورت و اندام ها و مشکلات حرکتی است. با این وجود، افراد مبتلا به ام اس ممکنست علایم اختلال شناختی مشابه علایم در رابطه با بیماری آلزایمر را تجربه کنند، همچون از دست دادن حافظه، مشکلات یادگیری و مشکلات چندوظیفه ای.
اگرچه دانشمندان هنوز دقیق نمی دانند که دقیقا چه چیزی سبب بیماری آلزایمر می شود، تحقیقات قبلی نشان میدهد که التهاب در مغز ممکنست به نورون ها و سلول های مغز صدمه برساند و منجر به این بیماری شود.
در حالی که علایم اصلی آلزایمر شامل از دست دادن حافظه و نقایص شناختی است، فرد مبتلا به این بیماری هم می تواند مشکلات حرکتی مشابه علایم ام اس، همچون مشکلات تعادل و هماهنگی را تجربه کند. با پیشرفت بیماری، افراد مبتلا به آلزایمر ممکنست توانایی ایستادن، راه رفتن و غذا خوردن را از دست بدهند.
مطالعه ای در ۲۰۲۳ نشان داد که افراد مبتلا به ام اس در معرض خطر بیشتر ابتلاء به هر نوع زوال عقل هستند، همچون بیماری آلزایمر که خطر ابتلاء به آن دو برابر بیشتر است.
مطالعه دیگری، شواهدی را عرضه کرد که نشان میدهد ام اس و بیماری آلزایمر از راه اشتراک یک عامل محیطی مشترک، مانند عفونت ویروسی، و از دست دادن غلاف های میلین که از رشته های عصبی محافظت می کنند، مرتبط هستند.
برای این مطالعه، محققان بر روی دارویی به نام ponesimod تمرکز کردند که برای درمان ام اس تأیید شده است.
دکتر «ارهارد بیبریک»، نویسنده اصلی این مطالعه، توضیح داد: « ponesimod یک مسیر سیگنال دهی سلولی خاص را که سبب التهاب عصبی در بیماری ام اس می شود، می بندد. ما استدلال کردیم که این دارو همینطور التهاب عصبی در بیماری آلزایمر را هم متوقف می کند.»

1402/07/02
20:05:46
5.0 / 5
407
تگهای خبر: اختلال , بیمار , بیماری , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی