همه آن چیزی كه باید در مورد چربی های ترانس بدانید
روان ما: امكان دارد در مورد این چربی های ترانس بسیار شنیده باشید اما چرا برای بدن مضر هستند؟
چربی ترانس چیست؟
چربی های ترانس یك نوع از چربی های غیراشباع به شمار می روند كه هم به صورت طبیعی و هم مصنوعی وجود دارند. این چربی ها به صورت طبیعی در گوشت و لبنیات حیوانات نشخوار كننده مانند گاو وجود دارد و زمانی كه باكتری های موجود در معده این موجودات چمن و علف را هضم می كنند٬ شكل می گیرند كه حدود ۲-۶% لبنیات و ۹% گوشت را شامل می شوند. بااینكه مطالعات نشان می دهد كه مصرف كنندگان این مواد نیازی به نگرانی در مورد سلامت خود ندارند. (البته در صورت مصرف متعادل آنها.)
با این حال چربی های مصنوعی یا صنعتی كه هیدروژنه شده هستند مانند روغن سبزیجات كه برای جامد ماندن در دمای اتاق تغییر شیمیایی داده می شوند، بسیار برای سلامتی مضر هستند.
چه تاثیری بر روی قلب دارند؟
چربی های مصنوعی می توانند احتمال مبتلاشدن به بیماری های قلبی را بالا برند. در یك مطالعه كه بر روی افرادی كه چربی های ترانس مصرف كرده بودند صورت گرفت، افزایش میزان LDL (كلسترول بد) بدون افزایش HDL(كلسترول خوب) صورت گرفت. در همین حال خیلی از چربی های دیگر همراه با افزایش LDL سبب افزایش HDL نیز می شوند.
آیا بر روی حساسیت انسولین و دیابت نیز تاثیر میگذارند؟
در یك مطالعه بزرگ كه بر روی ۸۰هزار زن صورت گرفت نشان داد آن هایی كه از چربی های ترانس استفاد كرده بودند تا ۴۰% خطر مبتلاشدن به دیابت در آنها افزایش یافته بود. با این وجود تحقیقات بسیاری بر روی شاخصهای دیابت مانند حساسیت انسولین و میزان قند خون و رابطه آنها با چربی ترانس صورت گرفت اما نتایج بدست آمده متناقض بود و همچنان نمی توان به صورت دقیق اظهار داشت كه آیا می تواند این چربی سبب دیابت شود یا نه. همین طور تحقیقات دیگر نشان می دهند كه چربی های ترانس می توانند موجب افزایش التهاب به خصوص در افراد چاق و لطمه به پوشش داخلی رگ های خونی شوند. غذاهای فرآوری شده كه در آنها روغن سبزیجات هیدروژنه شده وجود دارد، از منابع اصلی این چربی ها به شمار می روند.
healthline 2121
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب