آلزایمر در خواب حمله می كند

آلزایمر در خواب حمله می كند روان ما: افزایش چرت زدن های روزانه می تواند یكی از علایم اولیه آلزایمر باشد اما گفتن دقیق دلیل آن دشوار است. بعضی می گویند آلزایمر موجب اختلال در مناطق تقویت كننده خواب مغز می شود اما برخی دیگر می گویند كمبود خواب موجب آن می شود.



محققان دانشگاه كالیفرنیا با بررسی و تجزیه و تحلیل بافت های مغزی ۱۳ بیمار مبتلا به آلزایمر تعریف جدید را ارائه دادند. بگفته آنها این بیماری مستقیما به مناطقی از مغز حمله می كند كه موجب بیدار نگه داشتن انسان در طول روز می شود. بگفته Jun Oh نویسنده اصلی مقاله: این تعریف بسیار قابل توجه است برای اینكه تنها یك هسته مغز را از بین نمی برد و به كل شبكه حمله می كند.
Jun Oh و همكارانش معتقدند كه افزایش چرت زدن های روزانه به سبب كم خوابی شب گذشته نیست و به خاطر تحلیل رفتن مستقیم نورون های تقویت كننده بیداری است. با نگاهی به بافت مغز این تیم دریافت كه در سه بخش تقویت كننده بیداری در مغز میزان تولید پروتئین تاو افزایش یافته است. این ۳ بخش شامل Locus Coeruleus، هیپوتالاموس جانبی و هسته توبروما میلاری بوده كه بطور شگفت آوری ۷۵ درصد نورون های خودرا از دست داده بودند.

به گفته متخصص Lea Grinberg، در همان مراحل ابتدایی بیماری تجمع پروتئین های تاو سبب تحلیل رفتن این تقویت كننده ها شده است. در بین خیلی از تلفات نوعی نورون در هیپوتالاموس جانبی بود كه نوروپپتیدی به نام orexin تولید می كند. این نورون نقش مهمی در بیداری دارد. هنگامی كه این نوروپپتید در موش ها حذف شود علائمی مانند اختلال خواب های انسانی از خود نشان می دهند. تحقیقات نشان داد كه در بیماران مبتلا به آلزایمر orexin عملا نابود شده و همین طور فراوانی نورون های تولید كننده آن نیز تا ۷۱ درصد كاهش یافته بود.
در حالی كه آلزایمر بیشتر با مشكلات حافظه همراه می باشد اما اختلالات خواب یك مشكل شایع بوده و می تواند خیلی زودتر ظاهر شود. بنا بر این دانشمندان به دنبال پیدا كردن ارتباطی دقیق بین چرت زدن بیش از اندازه و آلزایمر هستند تا بتوانند به تشخیص سریعتر این بیماری كمك كنند.
sciencealert ۲۱۲۱


منبع:

1398/06/20
22:51:02
5.0 / 5
4427
تگهای خبر: اختلال , بیمار , بیماری , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی