تغییر شكل باكتری برای فرار از درمان های دارویی

تغییر شكل باكتری برای فرار از درمان های دارویی روان ما: استفاده گسترده و بی خود از آنتی بیوتیك ها در جهان تا حد زیادی مقصر ظهور باكتری های مقاوم به آنتی بیوتیك است كه هم اكنون یكی از بزرگترین تهدیدات سلامتی در جهان محسوب می شود. مقاومت به آنتی بیوتیك نه تنها موجب مرگ سالانه 700٬000 نفر، بلكه موجب بروز عفونت های بی شماری نیز می شود.



یكی از راه های مقاومت باكتری ها در مقابل آنتی بیوتیك ها، تغییر در ژنوم آنها است و باكتری می تواند آنتی بیوتیك را از بین ببرد یا آنرا تجزیه كند. همین طور می توانند رشد خودرا متوقف و آغاز به تقسیم شدن كنند.
تقریبا همه باكتری ها با ساختاری به نام دیواره سلولی احاطه شده اند. این دیوار مانند یك ژاكت ضخیم بوده كه در مقابل فشارهای محیطی از باكتری محافظت و از تركیدن سلول جلوگیری می كند. دیواره به آنها یك شكل منظم میله ای یا كروی می دهد كه در تقسیم شدن نیز به باكتری كمك بسیاری می كند. سلول های انسانی دیواره سلولی ندارند بنا بر این سیستم ایمنی بدن می تواند به راحتی آنها را بعنوان دشمن تشخیص دهد. همین طور وجود دیواره برای درمان توسط خیلی از آنتی بیوتیك ها مانند پنی سیلین مهم بوده و اجازه می دهد تا بدون لطمه به بدن باكتری از بین برود. با این وجود ممكنست باكتری بدون دیواره نیز زنده بماند، اگر شرایط اطراف موجب تركیدن آن نشود، در این صورت باكتری به فرم L تبدیل می شود یعنی باكتری كه دیواره ندارد. این نوع باكتری نخستین بار در سال 1935 توسط Emmy Klienberger كشف شد. باكتری بدون دیواره سلولی اغلب شكننده بوده و شكل خاص خودرا از دست می دهد. از طرف دیگر تا حدی زیادی برای سیستم ایمنی بدن نامرئی و در مقابل آنتی بیوتیك هایی كه نوع خاصی از دیواره را هدف قرار می دهند نیز مقاوم می شوند. دانشمندان مدت هاست كه گمان می كنند تغییر شكل باكتری به فرم L به باكتری ها در مقابل سیستم ایمنی كمك می نماید، با این وجود یافتن شواهدی كه این نظریه را اثبات كند دشوار بود.

مطالعه انتشار یافته در نشریه Nature بطور خاص به شكلی باكتری های در رابطه با عفونت های مجاری ادراری پرداخته است. بر طبق این مطالعه پژوهشگران دریافتند كه خیلی از گونه های باكتری همچون E.coli و Enterococcus می توانند به فرم های L در بدن انسان زنده بمانند. این چیزی است كه قبلا بطور مستقیم به اثبات نرسیده بود. پژوهشگران توانستند با استفاده از لوله های فلئورسنتی كه DNA باكتری را تشخیص می دهد، به وجود این باكتری ها پی ببرند.
آنها با آزمایش نمونه های ادرار بیماران مبتلا UTI و رشد دادن آنها در حضور قند پی بردند كه نه تنها این محیط به جلوگیری از تركیدن باكتری ها كمك می نماید بلكه باكتری های فرم L را نیز جدا كرد. اما نكته مهم این است كه آنتی بیوتیك ها باید در شرایطی كه بیشتر شبیه بدن انسان است آزمایش شوند.

تاكنون تحقیق در مورد فرمهای L زمینه ای بحث برانگیز بوده، اما امیدواریم كه این یافته ها انگیزه تحقیقات بیشتر در مورد فرم های L را ایجاد كند. امید ما این است كه این یافته ها به پیدا كردن راهی برای پاكسازی بدن از این باكتری ها منجرب شود. تركیب آنتی بیوتیك های دیوار سلول فعال با آنهایی كه فرم های L را از بین می برند ممكنست یكی از راه های مبارزه با عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیك باشد.
sciencealer 2121



منبع:

1398/08/21
14:35:46
5.0 / 5
4659
تگهای خبر: بیمار , دارو , درمان , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی