یك متخصص مغز و اعصاب مطرح كرد؛
سكته مغزی چگونه اتفاق می افتد
روان ما: یك متخصص مغز و اعصاب، در رابطه با علل بروز سكته مغزی، توضیحاتی ارائه داد.
فرزاد اشرافی، در گفتگو با خبرنگار مهر، شایع ترین نوع سكته مغزی را ناشی از بسته شدن رگ ها دانست و اظهار داشت: ۲۵ درصد سكته های مغزی ناشی از پارگی رگ و خونریزی مغزی و ۸۵ درصد ناشی از ایجاد لخته در عروق مغزی است. وی در رابطه با علایم سكته مغزی، اظهار داشت: تاری دید، اختلال در میدان بینایی، اختلال در بلع، اختلال در صحبت كردن، ضعف اندام و فلجی، اختلال در حس اندام، عدم تعادل و اختلال ادراری، همچون علایم بروز سكته مغزی به شمار می روند. اشرافی، ضمن تاكید بر پرهیز از خود درمانی اطرافیان فرد گرفتار سكته مغزی، اشاره كرد: مهم ترین اقدام، تماس با اورژانس ۱۱۵ است. این متخصص مغز و اعصاب، اضافه كرد: اگر بیمار سكته مغزی در كمتر از سه ساعت به بیمارستان برسد، می توان با تزریق نوعی از داروی ضد لخته علایم حیاتی او را تثبیت كرد البته این دارو فقط برای سكته های مغزی در اثر انسداد رگ ها در اثر لخته مؤثر است.
وی، به عوامل افزایش احتمال سكته مغزی اشاره نمود و اظهار داشت: دیابت، چاقی، مصرف دخانیات و الكل و همین طور فشار خون بالا و چربی خون، همچون عوامل افزایش احتمال بروز سكته مغزی است.
اشرافی درباب كاهش سن سكته مغزی، گفت: تغییر سبك زندگی و گرایش به سمت مصرف غذاهای آماده، بی تحركی و عواملی از این دست، سبب شده تا میانگین سن سكته مغزی پایین بیاید.
این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینكه سالانه بیشتر از ۱۲ هزار نفر در كشور گرفتار سكته مغزی می شوند، افزود: یكی از عوامل پیش گیری از بروز سكته مغزی، اهمیت دادن به چكاپ های پزشكی است كه افراد می توانند با انجام آزمایش و كنترل فشار خون، نسبت به پیش گیری از بروز سكته مغزی اقدام نمایند.
منبع: روان ما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب