شكر با مغز انسان چه می كند؟
به گزارش روان ما ما عاشق مزه شیرینی هستیم. اما قند زیاد امكان دارد منجر به افزایش وزن، دیابت و پوسیدگی دندان شود. ما می دانیم كه نباید كیك و كلوچه و نوشابه زیاد مصرف نماییم اما گاهی مقاومت در مقابل آنها بسیار دشوار است. یك متخصص تغییرات مغز انسان را با رژیم های پیشرفت دهنده چاقی بررسی كرد.
بدن انسان با قند یا دقیق تر با گلوكز كار می كند. گلوكز از یك واژه یونانی به مفهوم شیرینی می آید. گلوكز سوخت اصلی سلول های بدن همچون سلول های مغزی است.
با توجه به اجداد و نیاكانمان، غذاهای شیرین منبع عالی انرژی و احساس خوش بودند و از جانب دیگر غذاهای تلخ و ترش باعث حس ناخوشایند و مسمومیت می شدند. بنابراین سیستم مغزی ذاتی انسان بر پایه شیرینی بنا شده و منبع سوخت آن هم شیرینی است. هنگامی كه غذای شیرین می خوریم، سیستم دوپامین مزولیمبیك (سیستم پاداش) در مغز فعال می شود. دوپامین یك ماده شیمیایی است كه می تواند در پاسخ به یك اتفاق خوب و مثبت ترشح شود و رفتارهای انسان را تقویت كند. هنگامی كه دوپامین به علت خوردن شیرینی ترشح شود، فرد را به دنبال یافتن بیشتر آن شیرینی سوق می دهد.
امروزه یافتن غذاهای شیرین مانند نیاكانمان مشكل نیست. ولی متاسفانه عملكرد مغز ما هنوز همانطور است. پس چه اتفاقی می افتد هنگامی كه بیش از اندازه قند مصرف كنیم؟
آیا شكر می تواند مغز را راه اندازی كند؟
مغز به صورت مداوم از راه فرآیند نوروپلاستیسیت درحال بازسازی و بازنویسی است. این بازنویسی از راه سیستم پاداش اتفاق می افتد. خوردن زیاد غذاهای شیرین می تواند باعث تحریك مكرر شود.
شیرینی می تواند حافظه را مبتلا به اختلال كند
یكی دیگر از مناطق تحت تأثیر قند، "هیپوكامپوس" مركز كلیدی در حافظه است. مطالعات نشان می دهد موش هایی كه از رژیم های غذایی شیرین استفاده كردند، قادر به یادآوری اشیایی كه قبلا دیده بودند، نبودند. تغییرات ناشی از قند در هیپوكامپوس منجر به كاهش تولید نورون ها كه نقش اساسی در كدگذاری خاطرات دارند و همینطور افزایش تولید مواد شیمیایی ایجاد كننده التهاب می شود. سازمان جهانی غذا پیشنهاد می دهد تا برای محافظت از مغز در مقابل چنین مشكلاتی بهتر است میزان مصرف شكر را محدود و آنرا به 5% میزان كالری مصرفی در روز (چیزی حدود 25 گرم) كاهش دهید.
با این حال كنار گذاشتن برخی عادت ها مانند خوردن دسر و شیرینی كار آسانی نیست ولی مغز هم برای ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی سپاسگذار خواهد بود.
https: //www.sciencealert.com/
2121
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب