اعلام جزئیات الزام همراه داشتن كارت ملی برای ستاندن خدمات اداری و حمل و نقل

اعلام جزئیات الزام همراه داشتن كارت ملی برای ستاندن خدمات اداری و حمل و نقل دبیر كمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت كرونا جزئیات الزام همراه داشتن كارت ملی برای ستاندن خدمات اداری در شهرها را در امتداد اجرای طرح هوشمند مدیریت كرونا تشریح نمود.


حسین قاسمی در گفت و گو با ایسنا، در توضیح جزئیات طرح الزام ستاندن کارت ملی برای ارائه خدمات توسط دستگاه های اجرائی در حوزه شهرها اظهار داشت: در سال ۱۳۷۶ قانون الزام شماره ملی و کد ملی اختصاصی برای هر فرد ایرانی در مجلس مصوب شده است. در ماده ۲ بخشنامه این قانون الزام می کند که افراد ایرانی بالای ۱۵ سال باید این شماره ملی و کارت ملی را داشته باشند و هم همیشه همراه خودشان این کارت ملی باشد. بدین سبب از لحاظ الزام قانونی در سال ۱۳۷۶ این قانون مصوب شده است.
وی ادامه داد: از نظر اینکه چه تعداد هم اکنون کارت ملی دارند و چه تعداد ندارند، باید تاکید نماییم که اگر مبنای ۱۵ سال سن را محاسبه نماییم هم اکنون ۶۲ میلیون ایرانی واجد شرایط گرفتن کارت ملی هستند، یعنی ۶۲ میلیون از ۸۵ میلیون جمعیت ایران واجد گرفتن این کارت هستند، اما از این ۶۲ میلیون نفر ۵۰ میلیون نفر کارت ملی گرفته اند.
قاسمی افزود: بالای ۸۰ درصد جمعیتی که شامل ستاندن آن می شوند کارت خودرا دریافت کرده اند و ۱۲ میلیون نفر هم یا اقدام نکرده اند یا اقدام نموده اند و قبضی که کد ملی روی آن درج شده را دارند، اما هنوز کارت خودرا دریافت نکرده اند.
وی در تشریح استفاده از کارت ملی برای اعمال محدودیت ها اظهار داشت: هم اکنون برمبنای طرحی که با هماهنگی وزارت ارتباطات و وزارت راه انجام شده ارائه خدمات حمل و نقل مسافری بین استانها با ارائه کارت ملی انجام می شود. یعنی اگر فردی بخواهد با هواپیما، قطار یا اتوبوس از تهران به هر جای ایران سفر کند هنگام ستاندن بلیت باید کد ملی را ارائه کند تا بلیت برای وی صادر شود.
وی افزود: وقتی کد ملی را ارائه می کند سامانه وزارت راه در حمل و نقل ریلی، هوایی و جاده ای به بانکهای اطلاعاتی وزارت بهداشت متصل است. بدین سان اگر فرد بعنوان یک ایرانی به آزمایشگاه یا بیمارستانی مراجعه و به علت کرونا آزمایش داده باشد یا بستری شده باشد اگر بخواهد بلیت دریافت کند سابقه فرد مورد بررسی قرار می گیرد و اگر فرد کرونا مثبت باشد نمی تواند بلیت دریافت کند.
وی ادامه داد: بدین سان این فرد شناسایی و به وی اعلام می شود که به قرنطینه برود و اگر هم از قرنطینه بیرون بیاید جریمه خواهد شد. این مساله در حوزه حمل و نقل ریلی، هوایی و جاده ای عملیاتی شده است.
وی اشاره کرد: جالب است بدانیم روزانه با افراد زیادی در این طرح مواجه می شویم که به علت کرونا مثبت بودن نباید سوار هواپیما، اتوبوس و قطار شوند اما رعایت نمی کنند ولی با استعلامی که انجام می شود این مسئله مدیریت می شود.
دبیر کمیته اجتماعی، انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا با اشاره به ارائه پیشنهادی در جلسه قبلی ستاد ملی مدیریت کرونا اظهار داشت: در این نشست پیشنهادی را مطرح کردیم که با استفاده از کارت ملی علاوه بر سیستم حمل و نقل ریلی، جاده ای و هوایی در حوزه های شهری نیز این مساله عملیاتی شود، منتهی این مساله به صورت مرحله به مرحله در شهرها اجرائی شود.
وی افزود: مثلا ورود افراد به ادارات برای ستاندن خدمات اداری الزام همراه داشتن کارت ملی را داشته باشد و اگر فردی در آنجا شناسایی شود که قبلا کرونا مثبت بوده یا هنوز دوره ۱۴ روزه خودرا طی نکرده اجازه ورود و ارائه خدمات به وی داده نمی گردد. این مسئله در بانک ها یا در حوزه سایر دستگاه هایی که به مردم خدمات ارائه می کنند صورت خواهد گرفت و در مرحله بعدی سیستم حمل و نقل عمومی را نیز شامل خواهد شد.
وی ادامه داد: یک بخش از این کار بوسیله استعلام لحظه ای انجام می شود که QR کدی در سامانه اپلیکیشن ماسک طراحی شده که هر کسی که گوشی هوشمند داشته باشد با داشتن کارت ملی می تواند کارت ملی را اسکن کند و سابقه سبز یا قرمز بودن فرد قابل مشاهده خواهد بود. سبز بودن به مفهوم اینکه سابقه ای از لحاظ کرونا نه بستری و نه نتیجه آزمایش نداشته و کرونا ندارد و سالم می باشد و قرمز نیز به مفهوم اینکه فرد یا قبلا آزمایش داده و کرونا مثبت بوده و دوره ۱۴ روزه را طی نکرده و یا بستری بوده و دوره ۲۰ روزه پس از بستری را طی نکرده است.
وی اشاره کرد: این کار برای این است که در پروسه مدیریت این بیماری منحوس بتوانیم هم خدمات ارائه دهیم و هم جلوی افرادی که مثبت هستند یا قبلا بستری بوده اند و دوره قرنطینه آنها کامل نشده گرفته شود که سبب انتشار این بیماری نشود.
قاسمی در پاسخ به سوالی درباب بازه زمانی اجرای این طرح؟ اظهار داشت: این مساله بازه زمانی مکانی ندارد و جزو مواردی است که به صورت مستمر انجام می شود. چونکه به بحث پایش، غربالگری ونظارت کمک می نماید. پس محدودیت زمانی و مکانی ندارد. اجرای آن نیز در حوزه شهری مرحله به مرحله است چونکه در حوزه زیرساخت ها مثلا در حمل و نقل عمومی هنوز اتصال برقرار نشده پس درمرحله اول جاهایی که امکانات و زیرساخت ها را دارند این مساله در آنها اجرائی می شود و همزمان جاهایی که ندارند با فراهم شدن زیرساخت ها به موضوع اضافه خواهند شد.
دبیر کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی کرونا در بخش دیگری از صحبت های خود درباب اجرای طرح جدید محدودیت های کرونائی نیز اظهار داشت: اعلام زمان دوهفته ای برای اجرای این طرح صحیح نیست. این طرح قید زمانی برای انتها ندارد. در حقیقت زمانی اختتام می یابد که وضعیت از قرمز به نارنجی از نارنجی به زرد واز زرد به سفید تبدیل گردد که در آن هنگام طرح خاتمه یافته است.

؟؟؟


1399/09/08
21:23:12
5.0 / 5
1150
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی