انكولوژیست بیمارستان محك مطرح كرد؛

اهمیت معاینات دوره ای در تشخیص زودهنگام سرطان كودكان

اهمیت معاینات دوره ای در تشخیص زودهنگام سرطان كودكان به گزارش روان ما انکولوژیست بیمارستان محک، درباره معاینات و آزمایشات دوره ای برای تشخیص زودهنگام سرطان در کودکان، توضیحاتی عرضه داد.


به گزارش روان ما به نقل از مهر، علی نادری آنکولوژیست بیمارستان فوق تخصصی محک، در مورد دلیل ابتلای کودکان به سرطان، اظهار داشت: در بزرگسالان، سبک زندگی یکی از علل ثابت شده ای است که احتمال ابتلاء به سرطان را زیاد می کند ولی در مورد سرطان کودکان به علت آنکه مبحث سبک زندگی چندان معنا نمی دهد علل قطعی در زمینه ابتلاء وجود ندارد. اما عواملی مانند ژنتیک و وراثت خانوادگی، سو تغذیه، استرس و بیماری های روحی و افسردگی والدین، آب آشامیدنی ناسالم و هوای آلوده می تواند در ابتلاء به سرطان در کودکان مؤثر باشد. ایشان در ادامه نشانه های سرطان در کودکان را چنین بیان کردند: وجود توده در هر نقطه از بدن، ضعف، تب، بی حالی، کبودی، سرگیجه و عدم تعادل، سردرد دائمی، دوبینی، تهوع دائمی و بزرگی غدد لنفاوی در گردن یا کشاله ران کودک می تواند دلیلی بر وجود سرطان باشد. ذکر این نکته بسیار مهم می باشد که وجود هر کدام از این علایم الزاماً به معنای ابتلاء به سرطان نیست ولی با مشاهده آنها در کودک، جهت بررسی به پزشک متخصص رجوع کنید. هر چه این علایم زودتر در کودک تشخیص داده شود احتمال بهبودی او بیشتر و سیر درمان او آسان تر خواهد بود. نادری اظهار داشت: بهترین راه تشخیص زودهنگام این بیماری چه در کودکان و چه در بزرگسالان انجام آزمایشات و معاینات دوره ای مرتب است. فاصله زمانی بین آزمایش با عنایت به سن کودک متفاوت می باشد. در سال اول زندگی ماهی یکبار، در سال دوم هر دو ماه و در سال سوم هر سه ماه یکبار صورت می گیرد. پس از آن هر ۶ ماه یا یک سال یکبار انجام می شود. اهمیت این معاینات وقتی بیشتر می شود که بدانیم گاهی سرطان بدون علایم مشخصه بدن را درگیر می کند و تنها از طریق معاینه و آزمایش می توان به وجود آن پی برد. وی در مورد شایع ترین سرطان ها در کودکان،
اظهار داشت: سازمان بهداشت جهانی در چارچوب پروژه Global Initiative for Childhood Cancer 6 سرطان شایع کودک را معرفی کرده است. بر این اساس سرطان خون، تومور کلیه، تومور مغزی، تومور چشمی، تومور غدد لنفاوی و تومور سیستم لنفاوی شایع ترین سرطان ها در کودکان است. نادری در پاسخ به این سؤال که آیا سرطان بیماری ارثی به حساب می آید، اضافه کرد: وراثت و ژنتیک در ابتلاء به برخی از انواع سرطان مانند رتینوبلاستوم مؤثر است. در کل اگر خانواده ای ابتلاء به سرطان بیماری شایعی باشد، احتمال اینکه فرزندان هم به سرطان مبتلا شوند بیشتر می شود اما هیچ تست و آزمایش تشخیصی دقیقی برای پیشبینی این مورد هم اکنون در هیچ کجای جهان وجود ندارد. وی با تاکید بر اهمیت تشخیص زودهنگام بیماری، اظهار داشت: برای تشخیص هر نو ع سرطان احتیاج به انجام آزمایش هایی خاص است. این آزمایش ها با عنایت به علائمی که در کودک ظاهر می شود متفاوت می باشد. ازاین رو نمی توان یک آزمایش خاص را برای تمام کودکان در نظر گرفت و نوع آزمایش باید توسط پزشک متخصص تعیین شود. پس رفتن به پزشک در زمان مشاهده هر گونه علایم برای تشخیص زودهنگام بسیار ضروری می باشد.

1399/12/02
10:07:35
0.0 / 5
1314
تگهای خبر: افسردگی , بهداشت , بیمار , بیمارستان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی