در گفت وگو با روان ما تشریح شد

بازگشایی ها مرحله ای و مشروط

بازگشایی ها مرحله ای و مشروط یک اپیدمیولوژیست با تاکید بر این که باید بازگشایی ها را به شکل مرحله بندی شده انجام دهیم، مشروط بر این که بخش اعظم کشور واکسن تزریق کرده باشند، اظهار داشت: از روزی که دز اول واکسن را به اکثریت افراد جامعه تزریق نماییم، پنج هفته بعد می توانیم بگوییم که این اکثریت مصون شده اند. ما هنوز تا رسیدن به این نقطه فاصله بسیاری داریم و شاید هنوز قضاوت درباره بازگشت به شرایط عادی زود باشد.



دکتر مسعود یونسیان در گفت و گو با ایسنا، درباره وضعیت کووید ۱۹ در کشور، اظهار داشت: شروع و ورود پیک پنجم در کل کشور بصورت یکسان نبوده است و بدین سبب خروج از پیک هم در تمام کشور الزاما یکسان نخواهد بود. همانطور که پیک پنجم از استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر شروع شد، بعد یکسری استانهای دیگر وارد شدند و طبیعی است که خروج هم همزمان نباشد.
طبق آمار کلی کشور پیک پنجم را پشت سر گذاشته ایم
وی اضافه کرد: با توجه به این که اغلب استانهای کشور همچون استان تهران پیک را پشت سر گذاشته اند، در آمار کلی کشور شاهدیم که پیک پنجم را پشت سر گذاشته ایم، اما ممکنست که هنوز در تمام استانها به قله پیک نرسیده باشیم و بدین سبب اگر بخواهیم دقیق تر صحبت نماییم باید بصورت استانی اظهارنظر نماییم. حتی شاید واحدهای کوچک تر از استان هم دقیق تر باشد، اما از آنجا که داده هایی که منتشر می شوند، در سطح استانی است، در نتیجه در سطح استان می توان ارزیابی کرد که برمبنای داده ها خوشبختانه اغلب استانهای ما پیک شان را از نظر تعداد موارد جدید مبتلاشدن پشت سر گذاشتند.
چرایی ادامه مرگهای ۳ رقمی در کشور
یونسیان درباره چرایی ادامه مرگ های سه رقمی، اظهار داشت: البته انتظار ما این بود که تا اختتام هفته قبل کاهشی بیش از چیزی که صورت گرفت را شاهد باشیم، اما باید توجه کرد که ابتدا مراجعات سرپایی کاسته می شود، پس از آن با فاصله چند روز بستری ها و بعد هم با فاصله حدود دو تا چهار هفته یا حتی بیشتر مرگ ها کاهش می یابند. بر این اساس تعداد مرگ هایی که حالا شاهدیم، مربوط به بستری های هفته های گذشته است. بدین سبب طبیعی است که مرگ ها با مقداری تاخیر کاهش پیدا کنند. البته شاید این سوال ایجاد شود که چرا سرعت کاهش مرگ ها در حد انتظار نبود؟، این مساله به جابجایی ها و تماس هایی که در هفته تعطیلات دهه اول محرم داشتیم، بازمی گردد؛ شامل افرادی که مسافرت رفتند یا افرادی که بدون رعایت نکات بهداشتی در عزاداری ها حضور پیدا کردند که هر دو این موارد نیز کم نبوده است. اگر این اتفاقات رخ نمی داد، انتظار داشتیم که سریع تر شاهد کاهش موارد مرگ باشیم. البته کاهش مرگ ها را بیش از این هم شاهد خواهیم بود، اما زمان آنرا نمی توان پیش بینی نمود.
واکسن ها چه زمانی مصونیت ایجاد می کنند؟
وی با اعلان اینکه افزایش دسترسی به واکسن کرونا و همین طور افزایش سرعت واکسیناسیون در کشور، خبر بسیار خوشایندی است، اظهار داشت: با این وجود باید حواس مان باشد که تا زمانیکه واکسن دپو شده و تزریق نشده باشد، تاثیری نخواهد داشت. باید دز دوم واکسن ها هم تزریق شود و از هفته دوم پس از تزریق دز دوم واکسن، عمدتاً افراد را مصون تلقی می نماییم و اگر بپذیریم که بین تزریق دز اول و دز دوم سه هفته فاصله وجود دارد، بدین سبب از روزی که دز اول واکسن را به اکثریت افراد جامعه تزریق نماییم، پنج هفته بعد می توانیم بگوییم که این اکثریت مصون شده اند. ما هنوز تا رسیدن به این نقطه فاصله بسیاری داریم و شاید هنوز قضاوت درباره بازگشت به شرایط عادی زود باشد.
هیچ کجای دنیا هنوز به شرایط عادی بازنگشته است
بازگشایی ها مرحله ای باشد

یونسیان با اعلان اینکه اصولا باید حواس مان باشد که در هیچ کجای دنیا هنوز به شرایط عادی بازنگشتند، افزود: در هر کشوری هم که اهتمام کردند به شرایط عادی بازگردند، با مشکلاتی مواجه گشتند. بدین سبب فعلا باید شرایط نزدیک به شرایط عادی را مدنظرمان داشته باشیم و همیشه باید احتیاط های بهداشتی را مانند رعایت در تماس ها، رعایت بهداشت تنفسی، تهویه، حداقل حضور در فضای بسته و... داشته باشیم، اما می توانیم بازگشایی ها را به شکل مرحله بندی شده انجام دهیم، مشروط بر این که بخش اعظم کشور واکسن تزریق کرده باشند.
توصیه ها و شروط بازگشایی مدارس و دانشگاه ها
وی درباره بازگشایی مدارس و دانشگاه ها، اظهار داشت: برای بازگشایی مدارس و دانشگاه ها نیز باید بصورت مرحله بندی شده عمل کرد و نمی توان با یک قانون کلی بگوییم همه سر کلاس روند یا همه آموزش مجازی داشته باشند. بنظر می رسد که کلاس های کم جمعیت تر مانند تحصیلات تکمیلی را می توان زودتر بازگشایی کرد. در عین حال از آنجا که عمدتاً کلاس ها در فضای بسته تشکیل می شوند، می توان کلاس های پر جمعیت تر را به شکل مجازی یا بصورت توامان مجازی و برگزاری حضوری بخش های عملی داشته باشیم که میزان تماس از نظر زمانی کوتاه تر شود. درباره مدارس هم بنظر می رسد که تا زمانیکه والدین و معلمان واکسینه نشده اند، مضراتش ممکنست شایان توجه باشد.

این اپیدمیولوژیست اشاره کرد: البته بطور کلی بازگشایی ها جنبه های بسیار زیادی دارد و به صرف یک ابلاغ و قانون نمی توان بازگشایی را انجام داد. یکی از جنبه های بازگشایی این است که درصد ایمنی جامعه چقدر است، جنبه دوم این است که آموزش و پرورش ما برای مقابله با این شرایط چه تمهیداتی از نظر افزایش فضاهای فیزیکی، افزایش تهویه، کاهش تراکم در کلاس ها، افزایش شرایط شست وشوی دست و رعایت بهداشت تنفسی، فراهم کردن ماسک برای دانش آموزان به اندازه کافی و... اندیشیده است. در عین حال جنبه دیگر بازگشایی مدارس این است که مطالعات عمیقی باید صورت گیرد و فواید و مضرات بازگشایی و تعطیلی مدارس در مقابل هم قرار داده شده و تصمیمی که کمترین ضرر و زیان را دارد، اتخاذ شود. باید توجه کرد که هم بستن مدارس و هم بازگشایی آنها، منافع و مضراتی دارد. اینطور نیست که با تصمیم ساده ای مواجه باشیم که یک سمت آن زیان باشد و سمت دیگرش منفعت و انتظار داشته باشیم که بسادگی تصمیم گیری نماییم. عامل بعدی بحث تعامل است. به این معنا که چقدر با مسئولان آموزش و پرورش، مسئولان مدارس، اولیای دانش آموزان و خود دانش آموزان، با شهرداری ها که باید تمهیداتی را برای اولیا فراهم آورند که بتوانند با وسیله شخصی شان دانش آموزان را به مدرسه برسانند و... تعامل داشتیم.




1400/06/27
11:04:17
5.0 / 5
757
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , تهویه , واكسن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی