کدام خدمات طب سنتی تحت پوشش بیمه است؟
روان ما: مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به ورود عبارت ˮطب ایرانیˮ به درخت واره دانش پزشکی جهانی، درعین حال توضیحاتی درباره ی نحوه پوشش بیمه ای خدمات طب سنتی ارائه نمود.
دکتر نفیسه حسینی یکتا در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به این که هم اکنون دفتر طب ایرانی و مکمل زیر نظر مستقیم وزیر بهداشت، وظیفه تدوین سیاست ها و برنامه های اجرائی طب سنتی را به عهده دارد، اظهار داشت: نگاهی به روند تغییرات ساختار ستادی در این عرصه نشان میدهد معاونت طب سنتی ایرانی متاسفانه در سال ۱۳۹۵ به یک دفتر تنزل یافت. این در حالیست که طبق گزارش تحلیلی سایمگو به عنوان یک پایگاه اینترنتی معتبر در تحلیل علم سنجی وضعیت انتشار مقالات بر حسب حوزه های مختلف دانش، ایران با تولید ۵۰۵ مقاله در رابطه با حوزه طب مکمل و جایگزین، برای دومین سال متوالی در رتبه چهارم تولید دانش این حوزه در سال۲۰۲۱ پس از کشورهای چین، امریکا و هند ایستاد.
ورود عبارت "طب ایرانی" به درخت واره دانش پزشکی جهانی وی ادامه داد: در سال قبل با نگارش دو سند مهم Benchmark طب سنتی ایرانی در زمینه آموزش و درمان از طرف سازمان جهانی بهداشت موافقت اولیه انجام شد. دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت چندین سال تلاش خود برای افزودن طب ایرانی به سر عنوان های موضوعی پزشکی (Mesh) را شروع و مکاتبات لازم را هدایت و ارسال مستندات لازم را پیگیری کرد که سرانجام این پروسه به وارد شدن عبارت طب ایرانی Persian Medicine در این درخت واره دانش پزشکی در سال ۲۰۲۲ منجر گردید.
او اشاره کرد: باتوجه به تکلیف قانونی وزارت بهداشت برمبنای برنامه ششم توسعه در خصوص ادغام خدمات طب سنتی ایران در نظام سلامت، علاوه بر سلامتکده های طب سنتی که در سطح دوم ارائه خدمات، قبل از این راه اندازی شدند، در سال ۱۴۰۱ بخشنامه اضافه شدن بخش طب ایرانی به درمانگاه و همین طور کلینیک های ویژه ابلاغ گردید که می تواند سبب توسعه خدمات طب ایرانی در سطح کشور شود. هم اکنون مشاوره طب ایرانی به ندرت در بعضی از بیمارستان ها به ویژه در بیماران کرونائی ارائه می شود اما به اندازه کافی گسترش نیافته است. در این جهت "توصیه های پیشگیرانه و درمان های کمک کننده طب ایرانی در کووید۱۹" توسط زیر کمیته طب ایرانی و زیر نظر ستاد مقابله با کرونا تدوین و در سال ۱۴۰۰ از جانب معاونت درمان ابلاغ گردید.
برقراری پوشش بیمه ای ویزیت متخصصین طب سنتی ایرانی حسینی یکتا با اشاره به این که تاکنون استاندارد ۶ خدمت (حجامت تر، حجامت خشک (بادکش)، فصد، حقنه، زالودرمانی، بخور و انکباب) از خدمات طب ایرانی از جانب معاونت درمان ابلاغ گردیده است، اشاره کرد: بیشتر خدمات درمانی طب ایرانی و طب سوزنی در فهرست تعرفه درمانی قرار گرفته اند. همین طور در سال ۱۴۰۱ ویزیت متخصصین طب سنتی ایرانی نیز تحت پوشش دائم بیمه قرار گرفت.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره ی نحوه پوشش بیمه ای خدمات حوزه طب سنتی، بیان کرد: هم اکنون بعد از انجام پژوهشی درباره ی هزینه اثربخشی مشاوره سبک زندگی توسط متخصصین طب ایرانی در سه بیماری شایع (ناباروری، دیابت هایپر لیپیدمی و کبدچرب)، فقط ویزیت متخصص طب ایرانی تحت پوشش دائمی بیمه قرار گرفته است و باتوجه به ابلاغ شش خدمت طب ایرانی همچون حجامت، بادکش و فصد تقاضای خرید راهبردی این خدمات انجام شده اما پوشش بیمه این خدمات منوط به انجام پژوهش هزینه اثربخشی شده که طرح پژوهشی آن در موسسه ملی تحقیقات سلامت درحال تدوین است.
منبع: روان ما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب