ارتباط آلودگی هوا با خطر بیماری کلیوی

ارتباط آلودگی هوا با خطر بیماری کلیوی روان ما: داده های اولیه یک مطالعه جدید نشان میدهد که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا ممکنست خطر بیماری کلیوی را افزایش دهد.


به گزارش روان ما به نقل از ایسنا، هر دو عامل ژنتیک و محیط در ایجاد بیماری مزمن کلیه (CKD) نقش دارند. این مطالعه جدید، تأثیر متقابل آلودگی هوا و عوامل ژنتیکی را بر ایجاد بیماری مزمن کلیه ارزیابی کرده است.
متخصصان در این مطالعه داده های ۳۵۰ هزار و ۹۹۴ شرکت کننده بدون بیماری مزمن کلیه را تحلیل و بررسی کرده اند. داده ها نشان داد که قرار گرفتن در معرض غلظت های بالاتر از اجزای آلودگی هوا با خطرات بالاتر برای مبتلاشدن به بیماری مزمن کلیه مرتبط بوده است.
در عین حال در مقایسه با افراد با خطر ژنتیکی بالا برای مبتلاشدن به بیماری مزمن کلیه، افرادی که بیشتر در معرض آلودگی هوا بوده و خطر ژنتیکی کمتری داشتند، با خطر بیشتری برای مبتلاشدن به بیماری مزمن کلیه مواجه بودند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، نویسندگان این مطالعه اظهار کرده اند: قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا ممکنست خطر مبتلاشدن به بیماری مزمن کلیه را افزایش دهد، حتی در افرادی که خطر ژنتیکی پایینی برای مبتلاشدن به این نوع بیماری را دارند.
قبل از این نیز داده های یک مطالعه دیگر نشان داد که آلودگی هوا منجر به نارسایی کلیه ها می شود.
همین طور کیفیت پایین هوا می تواند چشم ها، بینی و گلو را تحریک کند، موجب تنگی نفس، تشدید آسم و سایر بیماریهای تنفسی شود و بر سیستم قلبی عروقی نیز تأثیر بگذارد.




منبع:

1401/08/15
10:19:47
5.0 / 5
392
تگهای خبر: بیمار , بیماری , سیستم , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی