رئیس بخش پیوند مركز طبی كودكان عنوان كرد؛
شانس زندگی باردیگر برای کودکان درگیر بیماریهای صعب العلاج
به گزارش روان ما، رییس بخش پیوند مرکز طبی کودکان، در رابطه با درمان با پیوند سلول های بنیادی خونساز، توضیحاتی ارائه داد و اظهار داشت: 70 نوع بیماری صعب العلاج در کودکان به کمک پیوند سلول های بنیادی درمان می شود.
به گزارش روان ما به نقل از مهر، سال ۱۳۸۶ برای نخستین بار در کشور، بخش مجزا و مستقلی برای پیوند کودکان و سلول های بنیادی در دانشگاه علوم پزشکی تهران راه اندازی شد. در سالهای اول عملکرد پیوند کودکان به قدری خوب پیش رفت که ایران در سطح بین المللی شناخته و عضو مجامع بین المللی در سطح آسیا، اقیانوسیه و آمریکا شد.
بخش پیوند مرکز طبی کودکان از سال ۱۳۹۶ فعالیت خودرا شروع کرد و تیم پیوند این بیمارستان توانسته حدود ۶۰۰ بیمار را تحت درمان با پیوند سلول های بنیادی خونساز قرار دهد.
امیرعلی حمیدیه رییس بخش پیوند مرکز طبی کودکان، با عنوان این مطلب که تمام موارد مشکل و پیچیده پیوند کودکان از سراسر کشور به مرکز طبی کودکان ارجاع داده می شود، اظهار داشت: در این ۶ سال بیش از ۶۰۰ عمل پیوند توسط تیم های پزشکی، لابراتوار و مراقبت های پس از پیوند انجام شده است.
این فوق تخصص خون، سرطان و پیوند سلول های بنیادی کودکان اضافه کرد: نخستین بانک اهداکننده سلول های بنیادی خونساز در کل منطقه شرق مدیترانه (خاورمیانه) را سال ۱۳۸۷ در دانشگاه علوم پزشکی راه اندازی کردم و در سال ۱۳۸۹ ایران بیست و ششمین کشوری بود که موفق شد به بانک جهانی سلول های بنیادی متصل شود.
وی افزود: حالا در ایران بالای ۱۵ مرکز پذیره نویسی وجود دارد که اهداکنندگان ۱۸ تا ۵۵ سال که سابقه یکسری از بیماریها را نداشته باشند، می توانند در این بانک عضو شوند. همین طور «فتوفرزیس» که برای عوارض پس از پیوند کاربرد دارد سال ها است تنها در این بیمارستان به انجام می رسد.
حمیدیه اظهار داشت: تیم پیوند هم اکنون بر سه عرصه اصلی شامل توسعه مراکز ارائه دهنده خدمات سلول درمانی و پزشکی بازساختی، توسعه تجاری سازی بازار محصولات سلولی و توسعه آموزش، پژوهش و منابع انسانی تمرکز دارد.
وی اضافه کرد: در حیطه آموزش کوشیدیم به پزشکان، پرستاران و تیم آزمایشگاهی آموزش دهیم تا در سراسر کشور تیم پیوند داشته باشیم و طبق مصوبه وزارت بهداشت با وجود فلوشیپ پیوند سلول های بنیادی کودکان اساس کار که آموزش، پژوهش و درمان است، به خوبی پیش می رود.
حمیدیه افزود: در زمینه پژوهش کوشیدیم به فناوری و شرکت های دانش بنیان کمک نماییم که محصولات داخلی تولید کنند بطوریکه با وجود محصولات داخلی کادر درمان ما علاقه ای به استفاده از محصولات خارجی ندارند و اینطور بطور غیر مستقیم به کارآفرینی و ایجاد اشتغال در کشور کمک شایانی شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با عنوان این مطلب که ۷۰ نوع بیماری صعب العلاج در کودکان به کمک پیوند سلول های بنیادی درمان می شود، اظهار داشت: این آمار در بالغین حدود ۱۴ مورد است. شاید تعداد هر کدام از این بیماریها در کودکان کمتر از بالغین باشد ولی تنوع تعداد بیماریها، ارائه پروتکلهای جدید درمانی را بسیار دشوار می کند.
وی اضافه کرد: ۷۰ نوع بیماری شامل ۶ دسته می شوند؛ انواع بیماریهای بدخیم خونی، بیماریهای غیربدخیم خونی که کشنده هستند، بیماریهای نقص ایمنی ارثی، بیماریهای متابولیک، تومورهای جامد کودکان، بیماریهای خودایمنی که در مجموع از پنج رشته فوق تخصصی ایمونولوژی، روماتولوژی، هماتولوژی، آنکولوژی، نورولوژی و غدد برای پیوند ارجاع داده می شوند. بیمارانی که تمام درمان ها برای آنها انجام شده و شانس زندگی آنها صفر درصد است، تا حالا با کمک خداوند توانسته ایم شانس زندگی این بیماران را به ۷۰ درصد برسانیم.
حمیدیه افزود: این بیماران پس از پیوند ۶ ماه دارو مصرف می کنند و روند درمان متوقف می شود و همانطور که گفته شد پیوند برای ۷۰ درصد این بیماران علاج قطعی است. تا حالا از ۱۳ ملیت برای پیوند به مرکز طبی کودکان مراجعه کننده داشتیم.
وی اضافه کرد: کار پیوند آنقدر سخت و پیچیده است که شاید تیم پیوند زودتر از رشته های پزشکی دیگر خسته شوند و نیاز به حمایت های بیشتری دارند.
حمیدیه اظهار داشت: با توجه به این که سازمان جهانی بهداشت تعداد پیوند در هر کشور را به عنوان شاخص پیشرفت بهداشت کشور معرفی کرده، لازم است مسئولان وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان برای توسعه فاکتورهای بهداشتی توجه بیشتری به این مساله داشته باشیم.
منبع: ravanema.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب