در جریان بررسی بودجه؛

وزارت بهداشت مکلف به اجرای برنامه نظام ارجاع و پزشک خانواده شد

وزارت بهداشت مکلف به اجرای برنامه نظام ارجاع و پزشک خانواده شد روان ما: با مصوبه مجلس، وزارت بهداشت مکلف شد نسبت به اجرای برنامه نظام ارجاع و پزشک خانواده در سه سطح یک، دو و سه و با بهره گیری از تمامی ظرفیت های موجود در کشور شامل دولتی و غیردولتی اقدام نماید.



به گزارش روان ما به نقل از مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی بامداد امروز (دوشنبه ۱۵ اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی بخش هزینه ای لایحه بودجه ۱۴۰۲، بند (الف) تبصره ۱۷ را تصویب کردند.
طبق این مصوبه، در سال ۱۴۰۲ شرکت توسعه و تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی و تجهیزات پزشکی کشور (مادرتخصصی) مشمول مفاد ماده (۵۵) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران می شود.
در ماده ۵۵ قانون برنامه ششم توسعه آمده است که «هزینه خدمات مدیریت طرح های تملک دارایی های سرمایه ای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، شرکت مجری ساختمان ها و تأسیسات دولتی و عمومی، شرکت سهامی توسعه منابع آب و نیروی ایران و شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی تا ۲/۵ درصد عملکرد اختصاص اعتبارات ذی ربط با احتساب کل وجه دریافتی از بودجه عمومی دولت شامل وجوه نقد، اسناد خزانه، اوراق مشارکت و سایر اوراق بهادار تعیین و توسط سازمان در اختیار بنیاد و شرکتهای مذکور قرار می گیرد. سازمان موظف به اختصاص اعتبارات اجنتاب ناپذیر بنیاد و شرکتهای مذکور در چهارچوب بودجه آنها از محل اعتبارات فوق تا ۲/۵ درصد می باشد.»
بر اساس بند (ب) این تبصره، دانشگاه های علوم پزشکی و بیمارستان های تحت پوشش این دانشگاه ها موظفند مبالغ حاصل از فروش دارو، لوازم و تجهیزات و ملزومات پزشکی را منحصراً جهت بازپرداخت هزینه های تامین و تدارک دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی به داروخانه ها و شرکتهای پخش تامین کننده پرداخت کنند و سازمانهای بیمه ای موظفند هزینه دارو و تجهیزات و ملزومات پزشکی را به حساب جداگانه ای که دانشگاه اعلام می نماید واریز نمایند. تخلف از اجرای این بند در حکم تصرف غیرقانونی در وجوه اموال دولتی تلقی می شود. نحوه هزینه کرد موجودی حساب های مذکور از مفاد مندرج در ماده (۱) قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور مستثنی می باشد.
مطالبات مراکز درمانی وزارت بهداشت با سازمان تامین اجتماعی قابل تهاتر است
بر اساس بند (ز) تبصره ۱۷، مطالبات و بدهی های مراکز درمانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان تامین اجتماعی از یکدیگر با تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور قابل تهاتر می باشد.
همچنین مطابق با بند (ط) تبصره ۱۷، در اجرای بند (ث) ماده (۷۴) قانون برنامه ششم توسعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است، نسبت به اجرای برنامه نظام ارجاع و پزشک خانواده در سه سطح یک، دو و سه و با بهره گیری از تمامی ظرفیت های موجود در کشور (اعم از دولتی و غیردولتی) اقدام نماید. در مواردی که به سبب بروز شرایط اضطراری نظیر حوادث قهری، قطعی اینترنت، قطعی برق و اختلال در زیرساخت های ارتباطی امکان ثبت و پردازش نسخه الکترونیک وجود ندارد، نسخه نویسی می تواند بصورت کاغذی و با درج شماره (کد) ملی بیمار در قالب دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام گردد.
اسناد تولید شده در این قالب به عنوان اسناد هزینه خرید راهبردی توسط کلیه سازمانهای بیمه گر پایه و تکمیلی قابل پرداخت می باشد. بمنظور ایجاد زیرساخت و سازوکار مورد نیاز نظام نوسازی چرخه تجویز تا مصرف دارو و ارائه خدمات سلامت در بستر الکترونیک (کلیه خدمات بهداشتی، درمانی، دارویی و تشخیصی): بعد از استقرار کامل طرح نسخه الکترونیک حداکثر هفت ماه بعد از ابلاغ این قانون، فقط سامانه های ارائه دهنده خدمات سلامت مورد تأیید لابراتوار های ارزیابی نرم افزار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دارای گواهینامه تطابق با استانداردهای پرونده الکترونیک سلامت مجاز به فعالیت می باشند.
بنابراین کلیه شرکتها و صندوق های بیمه پایه و تکمیلی درمان شامل دولتی و غیردولتی و نیز دستگاه های اجرائی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری، همچون سازمان بیمه سلامت، سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح، سازمان تامین اجتماعی و سایر سازمانهای بیمه گر تا حداکثر زمان مشخص شده در این جز می توانند از سامانه های مستقل و اختصاصی خود جهت خرید خدمات سلامت بصورت الکترونیکی استفاده نمایند. شورای عالی بیمه سلامت مکلف است بر حسن اجرای این جز نظارت نموده و بصورت ماهانه گزارش پیشرفت را به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور ارائه نماید.
مخالفت مجلس با ممنوعیت ارائه خدمات درمانی به افراد فاقد بیمه
همچنین وکلای ملت با پیشنهاد حذف جز ۲ بند (ل) تبصره ۱۷ این لایحه موافقت کردند که در آن آمده بود: باتوجه به اجرای بند «الف» ماده (۷۰) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه و بخشنامه اجرائی بیمه پایه الزامی سلامت و ارزیابی وسع ابلاغی هیأت وزیران در خصوص پوشش بیمه ای همگانی، کلیه خدمات درمانی و دارویی توسط مراکز درمانی، فقط به افراد دارای بیمه پایه ارائه شده و ارائه خدمات به افراد فاقد بیمه درمانی ممنوع می گردد.


منبع:

1401/12/20
12:01:36
5.0 / 5
306
تگهای خبر: آموزش , اختلال , استاندارد , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی