محققان پی بردند؛

داروی رایج شیمی درمانی ممکن است با کاهش شنوایی ارتباط داشته باشد

داروی رایج شیمی درمانی ممکن است با کاهش شنوایی ارتباط داشته باشد به گزارش روان ما، یک مطالعه ۱۴ ساله بر روی بازماندگان سرطان پروستات نشان داده است که یک داروی شیمی درمانی می تواند احتمال طولانی مدت بیماران را برای کاهش شنوایی تا حد زیادی افزایش دهد.



به گزارش روان ما به نقل از مهر ب ه نقل از مدیسن نت، داروی مورد بحث، سیس پلاتین، برای چندین دهه یکی از پایه های اصلی شیمی درمانی سرطان بوده است. این دارو اغلب برای مبارزه با طیف وسیعی از سرطان ها همچون تومورهای مثانه، ریه، گردن و پروستات استفاده می شود.
دکتر «رابرت فریسینا»، یکی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه فلوریدا جنوبی، اظهار داشت: «دانستن این که سیس پلاتین امکان دارد بر شنوایی افراد تاثیر بگذارد، می تواند به درمان کمک نماید.»
فریسینا توضیح داد: «برخی تغییرات امکان دارد شامل تغییر دوزها و زمان مصرف سیس پلاتین در درمان باشد».
تیم تحقیق به صورت متوسط در طول ۱۴ سال سلامت ۱۰۰ مرد را که برای سرطان پروستات تحت درمان قرار گرفته بودند و از آن جان سالم به در برده بودند، ردیابی کردند.
محققان دریافتند که اغلب (۷۸٪) مردانی که شیمی درمانی مبتنی بر سیس پلاتین دریافت کرده بودند، در انتهای دوره پیگیری با شنوایی خود مشکل داشتند. بر مبنای بیانیه خبری دانشگاه، از دست دادن شنوایی آنها سبب مشکلات قابل توجهی در موقعیت های شنوایی روزمره می شود و بر کیفیت زندگی آنها تاثیر منفی می گذارد.
میزان کاهش شنوایی همراه با دوز سیس پلاتین افزایش پیدا کرد. این مورد بخصوص برای افرادی که سایر عوامل خطر، مانند فشار خون بالا و بیماری قلبی را داشتند، صادق بود.
سیس پلاتین چگونه بر شنوایی تاثیر می گذارد؟ به قول تیم تحقیق، این دارو به صورت درون وریدی تجویز می شود و در بخش زیادی از بدن نفوذ می کند. با این وجود، گوش ها امکان دارد در فیلتر کردن سیس پلاتین مشکل خاصی داشته باشند و به آن اجازه می دهند در آنجا جمع شوند.
تیم تحقیق توضیح داد، هنگامی که سیس پلاتین در داخل گوش قرار می گیرد، امکان دارد سبب التهاب و از بین بردن سلول های حسی شود که گوش ها برای کدگذاری صدا نیاز دارند. نتیجه آن می تواند کاهش شنوایی باشد که بعد از پایان شیمی درمانی مدت زیادی طول می کشد.


منبع:

1403/04/21
11:52:28
5.0 / 5
413
تگهای خبر: بیمار , بیماری , دارو , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی