غذاهای آماده کودک به اندازه کافی سالم است؟

غذاهای آماده کودک به اندازه کافی سالم است؟ روان ما: مشغله فکری و کاری مادران کارمند، آنان را به استفاده هرچه بیش از غذاهای آماده برای خردسالان سوق داده است بطوریکه ناگزیر هستند در برنامه غذایی خود چند وعده غذای آماده را بگنجاند.


به گزارش روان ما به نقل از خبرگزاری ایرنا، تغذیه سالم، رکن اساسی رشد سالم یک کودک و پیش گیری از مبتلاشدن به بیماریهای زمینه ای و غیرواگیر آنان در بزرگسالی است؛ به این علت کارشناسان تغذیه و بهورزان در خانه های بهداشت به ویژه به نومادران آموزش می دهند که چگونه غذاهای مکمل سالم برای کودکانشان تهیه کنند.
اما برای مادران شاغل کمی داستان متفاوت است؛ آنان به علت شرایط کاری مجبور هستند فرزندان خودرا به مهدکودک بسپارند و حتی برای برخی وعده های غذایی به قفسه غذاهای آماده و کمکی خردسالان در فروشگاهها متوسل می شوند. اما آیا این غذاهای آماده به قدری سالم هستند که نیازهای تغذیه ای خردسالان را برآورده سازند؟
اغلب شرکت های تولیدکننده غذاهای آماده خردسالان در بسته بندی محصولات خود برای تشویق مادران از عناوینی چون «ارگانیک»، «بدون شیرین کننده های اضافه شده»، «بدون مواد نگهدارنده» و «سالم» استفاده می نمایند اما طبق یک مطالعه جدید که بالاتر از ۶۰۰ محصول از ۱۰ فروشگاه مواد غذایی برتر در ایالات متحده را مورد بررسی قرار داد، حدود ۶۰ درصد غذاهای کودک با استانداردهای تغذیه ای تعیین شده توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) مطابقت ندارند.


به گزارش وبگاه «وب مد» این مطالعه که بتازگی در نشریه Nutrients انتشار یافته است، نشان داد ۷۰ درصد محصولات برای نوزادان و خردسالان نوپا نتوانستند نیازهای پروتئینی سازمان را برآورده کنند و ۴۴ درصد قند موجود بیشتری داشتند.
دکتر الیزابت دانفورد، نویسنده اصلی این مطالعه که کارشناس سیاست سلامت غذایی و دانشیار دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل، که خود مادر دو فرزند خردسال است، این تحقیقات را انجام داده است؛ هنگامی که او از فروشگاه های بزرگ خرید می کرد، مجذوب گزینه های آماده برای خوردن در راهروهای غذای کودک شد و از روی کنجکاوی تمام محصولات غذایی کودک را جمع آوری کرد و بعد از آن بود که بررسی ها را کلید زد.
منطبق نبودن غذاهای کمکی موجود در بازار با استانداردهای مورد نظر سازمان جهانی بهداشت نتایج کوتاه مدت و بلندمدت بر سلامتی خردسالان دارد. دکتر دنیس دیاز پایان، استاد سیاست های سلامت با تخصص در تغذیه و نابرابری های بهداشتی در دانشکده جو سی ون می گوید: معرفی غذاها در آن سن، کام آینده آنها را شکل می دهد و بر طعم ها و مواد اولیه ای که آنها ترجیح می دهند تأثیر می گذارد.
دانفورد سفارش می کند که وقتی والدین برای بچه هایشان خرید می کنند، نگاهی گذرا به پشت بسته بیندازند تا ببینند کل قندی که از این وعده غذایی وارد بدن کودک می شود، چقدر است.


1403/06/11
10:39:00
5.0 / 5
117
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی