كارشناس اداره كل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو:
فواید استفاده از نان های تیره
به گزارش روان ما، کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو بر مصرف نانی که با آرد کامل، خمیر ترش یا خمیر مایه تهیه شده باشد تصریح کرد و اظهار داشت: نان های تیره به علت وجود درصد بالای سبوس، افزایش دهنده ارزش غذایی نان هستند.
زهرا پوراحمد در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا ضمن مقایسه میانگین مصرف نان در ایران و سایر کشورها خاطرنشان کرد: سرانه ی مصرف نان در کشور دو تا سه برابر میانگین کشورهای جهان است.
وی در مورد اهمیت وجود سبوس در نوع آردی که برای تهیه نان استفاده می شود، اظهارداشت: سبوس گندم غنی ترین منبع غذایی فیبرهای غذایی نامحلول و الیاف گیاهی به حساب می آید و دارای ویتامین های گروه B، C، E، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز و سلنیوم است.
کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اضافه کرد: نان های تیره دارای سبوس بیشتر است ولی ذائقه غذایی مردم ما به نان های روشن بیشتر کشش دارد.
وی با بیان اینکه استفاده از آرد سفید بدون سبوس سبب افزایش قند خون و در نتیجه افزایش انسولین در بدن می شود، تصریح کرد: این موارد سبب بروز چاقی، کبد چرب و دیابت نوع ۲ و حتی در بعضی موارد سبب بروز سرطان های دستگاه گوارش می شود.
به گفته پور احمد، از آنجائیکه سازمان غذا و دارو رسالت نظارت بر ایمنی و بهداشت کالاهای سلامت محور را بر عهده دارد، بازرسی از کارخانجات تولید آرد زیر پوشش و نانوایی ها به شکل مستمر انجام می شوند و محصولات تولیدی مورد آزمایش قرار می گیرند.
وی در انتها هموطنان را به مصرف نان های تیره با آرد کامل و حاوی سبوس بیشتر از قبیل نان سنگک سفارش و اظهارکرد: افزایش آگاهی و مطالبه مردم می تواند نقش بسزایی در تشویق پخت نان با آرد کامل در نانوایی ها داشته باشد.
منبع: ravanema.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب