دستاورد محققان رویان؛

بهبود سریع زخم های حاد با پانسمان زیستی ساخت ایران

بهبود سریع زخم های حاد با پانسمان زیستی ساخت ایران روان ما: محققان شرکت فناوری بن یاخته های رویان وابسته به جهاد دانشگاهی، موفق به بومی سازی یک پانسمان زیستی شده اند که زمان بهبود زخم های مزمن همچون سوختگی، زخم بستر و پای دیابتی را به کمتر از یک ماه کاهش داده است. دستاوردی که از فرآوری زباله بیولوژیک «پرده جنینی» به دست آمده است.


به گزارش خبرنگارگروه علمی ایرنا، پژوهشگران شرکت فناوری بن یاخته های رویان وابسته به پژوهشگاه رویان سازمان جهاددانشگاهی اخیرا موفق به بومی سازی یک پانسمان زیستی تحت عنوان پرده آمنیوتیک (آمی کر) شده اند. اولین محصولی از این نوع است که پروانه تولید و بهره برداری آن از وزارت بهداشت دریافت شده است. همین طور به صورت یک پانسمان خشک در بسته بندی های مختلف اولین محصول پالایشگاه محصولات زایمانی شمرده می شود.
محصولی قابل جذب در پوست بدن که از بافت اهدا شده انسانی تهیه می شود و از خاصیت هایی همچون تسریع در روند بهبودی زخم برای افراد لطمه دیده خاص مانند زخم های ناشی از سوختگی، دیابت، زخم بستر و جراحی هایی همچون قرنیه چشم برخوردارست. استفاده یک عدد آن با استفاده و تعویض ۱۰ پانسمان موجود برابری می کند.
تحول عظیم در بهبود زخم های مزمن با پرده جنینی، این زباله طلایی
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان جهاد دانشگاهی درباب تکنولوژی جدید محصول جدید نوآورانه این شرکت اظهار داشت: پرده آمنیوتیک (آمی کر) یکی از محصولاتی است که در پالایشگاه ضمایم زایمانی فرآوری شده است. پرده آمنیوتیک (آمی کر) یک زخم پوش بیولوژیک (زیستی) است که در سوختگی ها، زخم پای دیابتی و جراحی های قرنیه و زخم بستر قابلیت استفاده دارد.
دکتر مرتضی ضرابی در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ایرنا اضافه کرد: بررسی ها نشان داد پرده جنینی یا همان آمنیوتیک که پس از تولد نوزاد به عنوان یک زباله بیولوژیک طلایی دور ریخته می شود، قابل فرآوری و دارای شاخصهای رشد و پروتئین های ارزشمندی است.
وی اضافه کرد: اگر به صورت صحیح فرآوری شود می تواند در بهبود و بازسازی زخم مورد استفاده قرار گیرد و این امکان توسط شرکت فناوری بن یاخته های رویان فراهم گشته است.
مرتضی ضرابی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان افزایش سرعت ترمیم و بهبود زخم با پانسمان جدید
عضوهیات علمی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی اضافه کرد: پانسمان زیستی بومی سازی شده توسط این مجموعه دانش بنیان در حقیقت اولین محصول در این حوزه می باشد که به صورت گسترده تولید آن شروع شده است. در صورتیکه پیش از این برای زخم های مختلف استفاده از پانسمان های موجود در بازار مرسوم بوده است.
ضرابی با تاکید براینکه، این پانسمان زیستی سرعت ترمیم و بهبود زخم را بدون هیچ عارضه ای به صورت محسوس می افزاید اضافه کرد: این درحالی است که قبل از این چنین پانسمانی در کشور تولید نشده بود.
وی اشاره کرد: دانش فنی پانسمان زیستی ایرانی بطور کامل بومی است، توانمندی علمی پژوهشگران مجموعه رویان از این حیث که از یک زباله بیولوژیک به عنوان ضایعات زایمانی چنین محصول کاربردی و مفید در درمان بیماران را فرآوری کرده اند، باارزش دانست.
این پژوهشگر پژوهشگاه رویان، یکی از خاصیت های مهم پانسمان زیستی ایرانی را کاهش فواصل تعویض پانسمان مطرح کرد و اضافه کرد: این امر به آن مدلول است که با فاصله زمانی بیشتر این پانسمان می تواند روی زخم گذاشته شود.
وی اضافه کرد: بررسی های انجام شده در کارآزمایی های بالینی در بیماریهای مختلف نشان داده سرعت ترمیم زخم حتی زخم های مزمن که ترمیم و بهبود آن چندین ماه طول کشیده به سه تا چهار برابر یافته و با بهره گیری از این محصول بهبودی زخم به کمتر از یک ماه کم شده است.


جلوگیری از خروج ارز از کشور با بومی سازی پانسمان زیستی
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان جهاد دانشگاهی اظهار داشت: قبل از این مشابه پانسمان بومی سازی شده پژوهشگران رویان با پنج برابر قیمت محصول ساخت ایران و خروج ارز از کشورهای اروپایی به ایران وارد می شده است. البته محصول ساخت ایران در رقابت با سایر محصولات خارجی می تواند جایگزین پانسمان وارداتی شده و مورد استفاده بیماران درگیر زخم های حاد و مزمن قرار گیرد.
دکترضرابی همین طور با بیان اینکه، اکنون تولید این پانسمان زیستی شروع و وارد بازار شده و امکان صادرات محصول بومی سازی شده فراهم گشته است، از تقاضای خرید بالاتر از ظرفیت تولید این محصول نوآورانه به ویژه از کشورهای همسایه آگاهی داد.
وی اظهار داشت: محصول وجود دارد و در همین ابتدای امر تقاضاهایی از کشورهای همسایه برای صادرات داریم؛ بنظر می رسد این محصول می تواند تحول مناسبی را در عرصه بهبود زخم بوجود آورد و زخم بیمارانی که با زخم های مزمن همچون زخم سوختگی، زخم پای دیابتی و زخم بستر روبرو هستند، با شرایط بهتری بهبود یابد. حالا پانسمان زیستی ساخت جهادگران رویان به مرحله تجاری سازی رسیده و مراکز درمانی کشور می توانند از این محصول بهره گیرند.
وی ابراز امیدواری کرد که این مجموعه فناور بتواند در یکی دو ماه آتی با افزایش تولید چهاربرابری، نیاز کامل بازار درحوزه داخل و خارج را برای این محصول تامین کند.



منبع:

1403/08/26
09:44:52
5.0 / 5
139
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پانسمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی