سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی سازمان غذا و دارو :
مصرف آنتی بیوتیک در ایران ۳ و نیم برابر میانگین جهانی است
به گزارش روان ما، سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: بر مبنای آمارنامه دارویی سال ۱۴۰۲ گردش مالی داروهای آنتی میکروبیال ۱۳ درصد کل بازار دارویی کشور بوده و مصرف آنتی بیوتیک در ایران ۳.۵ برابر میانگین جهانی است.
به گزارش روان ما به نقل از خبرگزاری ایرنا از وبدا، آزیتا نبی زاده ضمن اشاره به ضرورت توجه جدی به مصرف غیرمنطقی داروهای ضدمیکروبی، اظهارکرد: ۳۶ درصد نسخ پزشکان در سال ۱۴۰۲ حاوی آنتی بیوتیک هستند.
به قول وی پرفروش ترین آنتی بیوتیک های مصرفی از نظر ریالی در کشور آموکسی سیلین، سفکسیم، کوآموکسی کلاو، آزیترومایسین و مروپنم، همینطور در نسخ پزشکان هم آنتی بیوتیک های پر تجویز به ترتیب سفکسیم، مترونیدازول، آموکسی سیلین، آزیترومایسین و سیپروفلوکساسین هستند.
نبی زاده اظهار داشت: در دسته آنتی بیوتیک های تزریقی هم پنی سیلین ۳-۳-۶، پنی سیلین ۱.۲۰۰.۰۰۰، سفازولین و سفتریاکسون پرمصرف ترین ها بوده اند.
به گزارش روان ما به نقل از خبرگزاری ایرنا، بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت، مقاومت میکروبی بعنوان بزرگترین تهدید سلامت جهانی و امنیت غذایی قرن ۲۱ معرفی شده است.
در کشور ما هم هماهنگ با دیگر کشورها، تلاش هایی ناکافی در جهت تجویز و مصرف منطقی آنتی بیوتیک ها صورت گرفته است؛ به نحوی که از طرق مختلف روند تجویز و مصرف آنتی بیوتیک ها بهبود یابد و از بروز مقاومت میکروبی پیشگیری شود.
استفاده نابجا از آنتی بیوتیک ها سبب ظهور عوامل بیماری زای مقاوم به آنتی بیوتیک می شود؛ در نتیجه داروهای جدیدی باید کشف شود تا بیماری بهبود یابد. این مورد سبب افزایش هزینه مراقبت های پزشکی، هزینه دارویی و متاسفانه مرگ و میر بیماران خواهد شد.
مقاومت میکروبی نه تنها زمان بستری بیماران را افزایش داده و خطر مرگ و میر را به صورت قابل ملاحظه ای بالا برده، بلکه سبب احتیاج به تولید آنتی بیوتیک های جدید و پرهزینه شده است. تولید هر آنتی بیوتیک جدید به ۱۰ تا ۱۵ سال زمان و یک میلیارد دلار هزینه نیاز دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب