معاون بهداشت وزارت بهداشت خبر داد:

شروع پویش ملی تغذیه سالم از ۱۷ آذر

شروع پویش ملی تغذیه سالم از ۱۷ آذر روان ما: به گزارش روان ما، معاون بهداشت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به شروع پویش ملی تغذیه سالم از 17 آذر با شعار «روغن مناسب، غذای سالم و خانواده سالم» در کشور، اظهار داشت: بهترین روغن مصرفی برای مردم کانولا است و عوارضی ندارد.


به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، وزارت بهداشت بمنظور ارتقای سواد سلامت جامعه در عرصه تغذیه و مصرف روغن، پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم را از تاریخ ۱۷ تا ۳۰ آذرماه برگزار می نماید. این پویش با هدف افزایش آگاهی عمومی درباره ی انتخاب های صحیح تغذیه ای و کاهش خطرات ناشی از مصرف ناصحیح چربی ها و روغن ها طراحی شده است.
این طرح با همکاری معاونت های بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی در سراسر کشور اجرا می شود تا از این راه به افزایش سواد سلامت مردم و بهبود شیوه های تغذیه ای آنها کمک نماید. این پویش ملی در پی جلب توجه جامعه به اهمیت انتخاب روغن های مناسب برای مصرف روزانه است که با ارتقای آگاهی عمومی، مردم در انتخاب مواد غذایی سالم تر و مناسب تر برای سلامت خود گام بردارند.
علیرضا رییسی روز چهارشنبه در یک نشست خبری اضافه کرد: کمبود امگا ۳ که عمدتاً از روغن های غیراشباع بوده عامل پنج هزار مرگ در کشور است به این علت باید افراد در نوع روغن های مصرفی خود دقت کنند.
وی با اعلان اینکه با اقدامات خوب وزارت بهداشت در ضمن دهه های اخیر میزان دریافت اسید چرب ترانس در کشور کم شده است، اظهارداشت: روغن های موجود در بازار جزو روغن های غیراشباع بوده و روغن های جامد (اشباع شده) نیز دارای خطر بیشتری هستند پس در مجموع میزان دریافت کالری از روغن باید کمتر شود.
به گفته معاون بهداشت، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، روغن پالم اگر یک درصد بالاتر باشد می تواند خطر زا باشد و باید درصد چربی ترانس زیر ۵ درصد و روغن اشباع نیز زیر ۱۰ درصد باشد پس ضروری ست سبک زندگی به سوی پخارپز و آب پز کردن پیش رود.
رییسی اظهار داشت: مصرف چربی ها همچون روغن های مایع، گیاهی یا حیوانی باید کمتر باشد و بهتر است مردم روغن کانولا مصرف کنند.
وی اضافه کرد: میزان سرانه مصرف گوشت قرمز و سفید ۷۵ گرم در روز است که حالا این رقم ۳۵ گرم است و سرانه مصرف فیبر مثل سبزیجات نیز که باید حدود ۲۵ گرم در روز باشد این رقم ۱۵ گرم است این موضع موجب ایجاد بیماریهای گوارشی می شود و در طولانی مدت می تواند از عوامل ایجاد سرطان ها به شمار آید.
معاون بهداشت، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: همین طور سرانه مصرف لبنیات نیز در کشور پایین و یک واحد است در صورتیکه باید این رقم دو تا سه واحد در روز باشد.
رییسی در مورد مرگ سه کودک بر اثر ماکارونی افزود: وظیفه وزارت بهداشت آنست که نمونه ها را به مراجع ارزیابی کننده ارسال نماید تا نتیجه آن مشخص می شود.

به فضای مجازی اطمینان نکنید

معاون بهداشت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلان اینکه مردم در مورد تهیه مواد غذایی به فضای مجازی اطمینان نکنند، اظهار داشت: هر مواد غذایی که تهیه می شود باید از مجاری قانونی باشد برای اینکه تهیه آنها از فضای مجازی موجب می شود قدرت شکایت و پاسخگویی وجود نداشته باشد.
رییسی از مردم خواست از سفارش های فضای مجازی به شدت پرهیز کنند و به باورهای غلط و غیرعلمی سلامت توجه نکنند.
معاون وزیر بهداشت با تأکید بر ارتقای سطح سواد سلامت مردم و افزایش اطلاع رسانی در این مورد، اظهار داشت: مردم باید محصولات غذایی و تراریخته را از فروشگاه های مطمئن تهیه کنند برای اینکه تمامی آنها استاندارد و دارای برچسب تاییدیه است.
وی در مورد مصرف نمک اظهار داشت: میزان مجاز مصرف نمک در کشور حدود ۵ گرم است ولی ۱۲ گرم در روز مصرف می شود.

حذف روغن اصلا سفارش نمی شود

مدیرکل دفتر تغذیه وزارت بهداشت نیز اشاره کرد: حذف روغن اصلا سفارش نمی شود تعدادی از اسیدهای چرب برای بدن لازم است و کمبود آن روی کبد، پوست و مو اثر می گذارد.
احمد اسماعیل زاده اضافه کرد: مصرف کم چربی مناسب می باشد و استفاده زیاد از کربوهیدرات ها مانند نان سفید و برنج سفید برای سلامت سفارش نمی شود.
وی اظهار داشت: بهتر است برای سرخ کردن از روغن های مخصوص سرخ کردن استفاده گردد برای اینکه ترکیبات اسیدهای چرب برای بدن مضر نمی باشد.



منبع:

1403/09/16
15:25:48
5.0 / 5
57
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی