غذاهای فرا فرآوری شده پیرمان می کند

غذاهای فرا فرآوری شده پیرمان می کند به گزارش روان ما، یافته های محققان نشان داده است مصرف مواد غذایی فرا فرآوری شده (UPFs)، روند پیری را تسریع می کند.


به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه مِدیکال اِکسپرس در گزارشی آورده است: در سالهای اخیر، مصرف مواد غذایی فرا فرآوری شده (UPFs) در سطح جهان افزایش پیدا کرده و نگرانی هایی را در رابطه با تاثیر این مواد بر سلامتی بوجود آورده است. مواد غذایی فرا فرآوری شده، ترکیباتی صنعتی و اغلب حاوی موادی هستند که معمولا در آشپزی خانگی از آنها استفاده نمی شود؛ مانند روغن های هیدروژنه، شربت ذرت با فروکتوز بالا، تقویت کننده های طعم و امولسیفایرها.
نمونه هایی از این مواد غذایی عبارت اند از چیپس، نوشابه، نودل فوری، بستنی، شکلات، بیسکویت، غذاهای آماده، سوسیس، برگر، ناگت مرغ و ماهی، اسنک های شیرین یا نمکی و شکلات های مغزدار انرژی زا (انرژی بارها).
این مواد غذایی و مواد تشکیل دهنده آنها طوری طراحی شده اند که استفاده از آنها راحت و مدت زمان ماندگاری آنها طولانی است و خوش خوراک هستند؛ اما این مزایا معمولا به قیمت ارزش غذایی آنها تمام می شود.




پژوهشی که اخیرا با هدایت محققان دانشگاه موناش استرالیا صورت گرفته، پرده از پیامد هشداردهنده استفاده از مواد غذایی فرا فرآوری شده برداشته است: تسریع پیری بیولوژیک.
سن بیولوژیک به این معناست که فرد بر مبنای زیست نشانگرهای (بیومارکرهای) مولکولی مختلف، در مقایسه با سن تقویمی (تعداد سال هایی که زندگی کرده است) خود، چند ساله به نظر می آید. تشخیص سن بیولوژیک، روشی نسبتاً جدید برای اندازه گیری سلامت فرد است و به سال ۲۰۱۳ میلادی برمی گردد، زمانیکه استیو هوروات (Steve Horvath)، متخصص ژنتیک، ساعت اِپی ژنتیک را طراحی کرد.
ساعت اپی ژنتیک یک آزمایش بیوشیمیایی است که برای اندازه گیری سن طراحی شده و در آن سطوح متیلاسیون دی اِن اِی اندازه گیری می شود. متیلاسیون دی اِن اِی فرآیندی است که عملکرد ژن ها را تغییر می دهد. نسل دوم ساعتهای اپی ژنتیک، چند سال بعد طراحی شد و عوامل محیطی مانند سیگار کشیدن یا سن تقویمی را در بر می گرفت.
سن بیولوژیک علاوه بر رژیم غذایی، از ژنتیک، سبک زندگی عمومی و عوامل محیطی تاثیر می پذیرد و امکان دارد به صورت قابل ملاحظه ای با سن تقویمی متفاوت باشد. امکان دارد سن بیولوژیک فردی با سبک زندگی سالم، کمتر از سن تقویمی وی باشد؛ اما انتخاب های فرد در سبک زندگی ناسالم، مانند رژیم غذایی سرشار از غذاهای فرا فرآوری شده، پیری بیولوژیک را تسریع می کند.
گزارش پژوهش یاد شده در مجله اِیج اَند اِیجینگ (Age and Aging) انتشار یافته است.



منبع:

1403/09/20
11:48:18
5.0 / 5
17
تگهای خبر: زندگی , سلامت , متخصص , مغز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی