رئیس سازمان نظام پزشكی:

وقوع سالانه ۳۵ هزار فوتی ناشی از تصادف

وقوع سالانه ۳۵ هزار فوتی ناشی از تصادف به گزارش روان ما، رییس سازمان نظام پزشکی با اشاره به وقوع سالانه ۳۵ هزار فوتی در کشور ناشی از تروما و تصادف اظهار داشت: این افراد عمدتاً در سنین فعال و مولد جامعه هستند و از دست دادن آنها تأثیر مستقیمی بر نیروی انسانی و روند توسعه کشور دارد.


به گزارش روان ما به نقل از ایرنا، محمد رئیس زاده روز چهارشنبه در هفدهمین کنگره سالیانه طب اورژانس ایران که در مرکز همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، عنوان کرد: علاوه بر این، ۱۴۰۰ فوتی ناشی از مسمومیت ها و بیشتر از هزار نفر بر اثر غرق شدگی داریم.
وی ضمن اشاره به این که همینطور سالانه نزدیک به ۳۹۰ تا ۴۰۰ هزار نفر مصدوم حوادث داریم که این رقم بسیار بالاست، اضافه کرد: کاهش تلفات جاده ای یکی از موضوعات ضروری برای حفظ جمعیت سالم کشور است.
رئیس سازمان نظام پزشکی خاطرنشان کرد: نکته مهم اینست که حدود ۵۱ درصد فوتی ها در صحنه حادثه جان خویش را از دست می دهند، ۶ درصد در حین انتقال و ۴۳ درصد هم در مراکز درمانی و بیمارستان ها فوت می کنند و این نشان داده است نقش اورژانس، چه در قسمت پیش بیمارستانی و چه در بیمارستانی، بسیار حیاتی می باشد.
رئیس زاده با اشاره به اینکه کاهش این آمار نیازمند یک برنامه ریزی جامع و عزم ملی است و اهمیت این مورد در دیدار با رئیس جمهور به اطلاع ایشان رسید، یادآورشد: پیشگیری از کاهش جمعیت سالم کشور یکی از مهم ترین مسائل حائز اهمیت می باشد و در ادامه هم بحث فرزندآوری خیلی مهم است.
وی بیان داشت: ما سالانه یک میلیون و ۵۷ هزار تولد جدید داریم، اما در مقابل، حدود ۴۵۰ هزار مرگ ومیر هم به وقوع می پیوندد که البته این عدد کم کم درحال نزدیک شدن به تعادل است اما باید تلاش نماییم این تعداد بخصوص در موارد قابل پیشگیری، کاهش پیدا کند.
رئیس سازمان نظام پزشکی افزود: نقش اورژانس، چه در مرحله پیش بیمارستانی و چه در بیمارستان، بسیار کلیدی است. اگر این سیستم به درستی ساماندهی نشود، کاهش تلفات ممکن نخواهد بود. اما چالش های زیادی در این عرصه وجود دارد، همچون آنها میتوان به مشکلات معیشتی کادر اورژانس، فرسودگی شغلی، کمبود نیروی متخصص، تعرفه های پایین و کمبود امکانات و تجهیزات اشاره نمود.
رئیس زاده افزود: این مسائل باید بعنوان یک مبحث ویژه در سطح کشور دیده و راهکارهای اساسی برای آنها عرضه شود.
وی ضمن اشاره به این که اخیراً تصمیمات خوبی در شورای سلامت گرفته شده است، اظهار داشت: ما از سازمان برنامه و بودجه انتظار داریم که مصوبات شورایعالی سلامت را تغییر ندهد، این حداقل انتظار جامعه پزشکی است.
رئیس سازمان نظام پزشکی با تکیه بر این که یکی از موارد مهم، افزایش منطقی معاینه های حرفه ای است که باید متناسب با شرایط فعلی کشور صورت گیرد، اظهار امیدواری کرد، این موارد پیش از پایان سال، این موارد تصویب و ابلاغ شود تا گامی برای بهبود وضعیت جامعه پزشکی و خدمات سلامت برداشته شود.
رئیس زاده با اشاره به اینکه شرایط کشور دشوار است، اما ما نباید گرفتار یأس و ناامیدی شویم، افزود: تکرار عبارات ناامید کننده، بخصوص در فضای مجازی، کمکی به حل مشکلات نمی نماید. باید امید را زنده نگه داریم و با تلاش، به کشور کمک نماییم.
وی اضافه کرد: ایران در تاریخ خود شرایط خیلی سخت تری را تجربه کرده و همیشه سربلند بیرون آمده است. این دفعه هم با تلاش و امید، می توانیم رشد و پیشرفت کشور را ادامه دهیم.

مشکلات ریشه ای جامعه پزشکی نیازمند توجه فوری است

دکتر محمد رئیس زاده، در مورد چالش های پیش روی جامعه پزشک اظهار داشت: در شرایط فعلی، پزشکان و کادر درمان با مشکلات گوناگونی همچون هجمه های اجتماعی، چالش های معیشتی و درآمدی مواجه هستند؛ مسائلی که خیلی از آنها از کنترل مستقیم ما خارج است. با این وجود، مبحث آموزش همچنان در اختیار ما قرار دارد و حضور بیشتر همکاران در برنامه های آموزشی می تواند به ارتقای سطح علمی و کیفیت خدمت رسانی منجر شود.

وی با ابراز نگرانی از وضعیت رشته های کلیدی در نظام سلامت اضافه کرد: متأسفانه رشته هایی مانند طب اورژانس، بیهوشی و اطفال با بحران جذب مواجه اند و بیشتر از ۲۰۰۰ صندلی رزیدنتی در این رشته ها خالی مانده است. به جای پرداختن به مشکلات ساختاری، برخی صرفا به افزایش ظرفیت پزشکی فکر می کنند، در حالیکه نزدیک به ۳۰ هزار پزشک عمومی به علت نبود فرصت های مناسب، از چرخه فعالیت خارج شده اند.
رئیس زاده ضمن اشاره به چالش های ناشی از افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی خاطرنشان کرد: این که صرفا به افزایش تعداد دانشجویان پزشکی دقت کنیم، مشکلات رشته های حیاتی مانند طب اورژانس، بیهوشی و اطفال را حل نمی نماید. هم اکنون، سالانه بیشتر از ۱۶ هزار دانشجوی پزشکی جدید پذیرش می شود، اما این روند می تواند کیفیت آموزشی دانشگاه ها را بشدت کم کند و در بلندمدت مشکلات نظام سلامت را عمیق تر کند. خوشبختانه، رئیس جمهور و وزیر محترم بهداشت در تلاش اند این روند را کنترل کنند.

طب اورژانس؛ خط مقدم رسیدگی به بیماران

وی در ادامه، طب اورژانس را خط مقدم رسیدگی به بیماران دانست و اظهار داشت: متخصصان طب اورژانس با فشار کاری بالایی مواجه اند و از مشکلاتی مانند فرسودگی شغلی، کمبود نیرو، تعرفه های ناکافی و نبود امکانات مناسب رنج می برند. این متخصصان نقشی حیاتی در مدیریت شرایط بحرانی دارند و باید حمایت بیشتری از آنان صورت گیرد.

حوادث و تاثیر آن بر کاهش جمعیت

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ضمن اشاره به تاثیر حوادث بر کاهش جمعیت کشور اظهار نمود: سالانه حدود ۳۵ هزار نفر در حوادث جاده ای و تروما جان خویش را از دست می دهند که اغلب این افراد در سنین باروری و مولد هستند. این اتفاق نه تنها سبب کاهش مستقیم جمعیت می شود، بلکه با از دست دادن نیروی کار فعال، نرخ تولد را هم تحت تاثیر قرار می دهد.»
وی ضمن اشاره به آمار جهانی اظهار داشت: در حالیکه کشورهای دیگر توانسته اند میزان مرگ ومیر ناشی از تصادفات را ۵ درصد کاهش دهند، ما در سال ۱۴۰۲ با افزایش ۲.۸ درصدی این آمار مواجه بوده ایم. متخصصان طب اورژانس، چه در حوادث پیش بیمارستانی و چه در بیمارستان ها، نقشی کلیدی در کاهش این آمار دارند و باید به تقویت این بخش توجه ویژه ای صورت گیر
رئیس زاده تاکید کرد: برای بهبود وضعیت نظام سلامت، باید به جای افزایش صرف ظرفیت پذیرش، بر روی رفع مشکلات ساختاری تمرکز نماییم. ارتقای معیشت کادر درمان، بهبود شرایط کاری، و تقویت آموزش پزشکی همچون اقداماتی است که می تواند به حل چالش های موجود کمک نماید.


1403/10/20
09:54:34
5.0 / 5
15
تگهای خبر: آموزش , برند , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی