شاه علامت بیماریهای ریه سیگاری ها گرفتار زجر تنفسی می شوند
به گزارش روان ما، متخصص ریه اظهار داشت: یکی از جدی ترین علل مبتلاشدن به بیماریهای ریوی مصرف دخانیات است.
سیدعلی جواد موسوی متخصص ریه در گفتگو با خبرنگار مهر، راجع به نارسایی علایم و عوارض ریه اظهار داشت: ریه بطور کلی دارای دو عملکرد است، یک اکسیژن رسانی به خون و دوم گاز کربنی که در خون و بدن تولید می شود را دفع کند. وی ادامه داد: زمانی که ریه نتواند اکسیژن را بطور یکسان به سایر ارگان های بدن برساند موضوع را نارسایی ریه می گوئیم، همین طور هر زمان که نتواند گاز کربنیک خون را دفع کند می گوئیم فرد گرفتار نارسایی تنفسی شده است. راه تشخیص نارسایی ریه جواد موسوی اظهار داشت: بطور کلی چهار نوع نارسایی تنفسی وجود دارد. عدم اکسیژن رسانی به بدن، دفع نکردن گاز کربنیک از بدن، ابتلاء به زجر تنفسی پس از یک سری عمل های جراحی و نارسایی تنفسی به سبب عفونت های شدید. متخصص ریه اذعان کرد: با اهمیت ترین راه تشخیص نارسایی ریه برمبنای علایم آنست، یعنی فرد به علائمی چون تنگی نفس، اختلال سطح هوشیاری، سرفه های خیلی شدید و خلط خیلی شدید گرفتار شده و بطور کلی به زجر تنفسی مبتلا می شود. وی اضافه کرد: اگر فردی گرفتار نارسایی تنفسی از نوع عدم توانایی در دفع گاز کربنیک باشد باید اول علل آنرا بررسی کرد، برونشیت مزمن، اختلال عصبی عضلانی، مشکلات مغزی و مسمومیت دارویی از علل عدم توانایی دفع گاز کربنیک باشد.
علائمی که نارسایی ریه برای فرد ایجاد می کند جواد موسوی مطرح کرد: از مهم ترین علایم نارسایی ریه زجر تنفسی است یعنی فرد احساس تشنگی هوا و احساس تنگی نفس می کند. کسی که به تنگی نفس یا تشنگی هوا گرفتار می شود اگر اکسیژن بطور معمول به مغزش نرسد مبتلا به اختلال در هوشیاری خواهد شد؛ اما مهم ترین شاه علامت نارسایی ریه تنگی نفس است. وی ادامه داد: از علل دیگر نارسایی ریه می توان به آمبولی ریه (نوعی انسداد در داخل یکی از رگ های ریه است که به طور معمول در اثر لخته شدن خون ایجاد می شود) اشاره نمود، اگر آمبولی ریه درمان نشود فرد را گرفتار ابتلاء به نارسایی ریه خواهدنمود. متخصص ریه بیان کرد: یکی دیگر از علت های نارسایی ریه مصرف دخانیات است، فردی که سیگار مصرف می کند گرفتار برونشیت ریه (در اثر التهاب لوله های تنفسی، عفونت های ویروسی، باکتریایی، آلودگی هوا و مواد حساسیت زا از عوامل ایجاد این التهاب است) خواهد شد. یکی دیگر از علل نارسایی ریه بیماریهای عصبی عضلانی مانند سکته مغزی است، که هر کدام از این علایم اگر درمان نشوند موجب ایجاد نارسایی ریه خواهند شد. نارسایی ریه احتیاج به پیوند ریه دارد؟ موسوی در ادامه اظهار داشت: نارسایی ریه و نارسایی تنفسی بوسیله دارو و اکسیژن رسانی قابل درمان خواهد بود اما اگر فرد دیر درمان را آغاز نموده و نارسایی ریه پیشرفت کرده باشد، درمان دارو و اکسیژن رسانی روی آن فرد جواب نمی دهد و باید پیوند ریه برای فرد صورت گیرد. بعنوان مثال کسی که سیگار استعمال می کند و گرفتار نارسایی ریه شده اگر دارو مصرف نکند و به استعمال دخانیات ادامه دهد بیماری پیشرفت کرده و فرد کاندیدای پیوند ریه خواهد بود.
نارسایی ریه در نوزادان و کودکان متخصص ریه اشاره کرد: شایع ترین علت نارسایی ریه در نوزادان عفونت و در بعضی نوزادان بیماریهای مادرزادی شامل نقص سیستم ایمنی است که منجر به گریه های شدید می شود، همین طور برخی نوزادان به سبب عدم رشد ریه در دوران حاملگی بصورت ارثی یا مادرزادی اتفاق می افتد. موسوی اشاره کرد: افرادی که گرفتار نارسایی تنفسی هستند بطور حتمی بستری شده و در بخش های آی سی یو بستری می شوند، همین طور افراد باید از مصرف هرگونه دخانیات و اقسام دودها پرهیز کنند. این دسته از افراد دائم به اکسیژن نیاز دارند اما اگر به مرحله ای برسند که بیماری آنها قابل درمان نباشد در صف پیوند ریه قرار می گیرند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب