جوابیه سازمان غذا و دارو به گزارش پژوهشی روان ما:
سازمان غذا و دارو: قیمت دارو بالا رفته، در کوشش برای کاهش مشکلات هستیم
روان ما: سازمان غذا و دارو در جوابیه ای به گزارش پژوهشی ایرنا نوشت: افزایش سهم سلامت از تولید ناخالص ملی و ترویج مصرف منطقی دارو، می تواند به کاهش فشارهای اقتصادی بر بیماران برای تهیه دارو و بهبود وضعیت سیستم سلامت کمک نماید. این سازمان همیشه در تلاش است که با همکاری نهادهای ذی ربط، شرایط بهتری برای تولیدکنندگان دارو و بیماران فراهم آورده و مشکلات موجود را کم کند.
سازمان غذا و دارو در این جوابیه نوشت: «با توجه به مطلب انتشار یافته در تاریخ ۷ بهمن ۱۴۰۳ تحت عنوان «از هر ۱۰ مشتری داروخانه، ۳ نفر با دیدن قیمت، از خرید منصرف می شوند»، به اطلاع می رساند که افزایش قیمت دارو در ماه های اخیر ناشی از مجموعه ای از عوامل اقتصادی می باشد که به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر فرایند تولید دارو تأثیر گذاشته است.
در شرایط کنونی، نوسانات نرخ ارز، تورم، و افزایش هزینه های تولید همچون مواد اولیه، بسته بندی، و هزینه های حمل و نقل بر قیمت دارو اثرگذار بوده است. سازمان غذا و دارو همواره در تلاش است با اعمال سیاستهای متوازن، هم از تولید داخلی حمایت کند و هم فشار کمتری به بیماران وارد شود. این در شرایطی است که تغییرات قیمتی برخی داروها سبب افزایش پرداختی از جیب بیماران شده است. این وضعیت موقتاً باعث ایجاد مشکلاتی در دسترسی بیماران به دارو و افزایش فشار مالی بر آنها گردیده است.
سازمان غذا و دارو بر این باور است که برای رفع این مشکلات، تقویت نظام بیمه ای و کاهش وابستگی به واردات داروهای فوریتی از اولویت های اصلی است. همینطور در نهایت، این سازمان همواره در تلاش است با همکاری نهادهای ذی ربط، شرایط بهتری برای تولیدکنندگان دارو و بیماران فراهم آورده و مشکلات موجود را کم کند.»
در گزارش پژوهشی ایرنا با عنوان «شوک گرانی دارو؛ گاهی از هر ۱۰ مشتری داروخانه، ۳ نفر با دیدن قیمت، از خرید منصرف می شوند» آمده است: قیمت دارو تحت الشعاع عوامل مختلفی است که فقط بخشی از آن در ارتباط با هزینه های تولید می شود؛ هزینه هایی مانند قیمت مواد اولیه، مواد جانبی و بسته بندی همچون عواملی هستند که به صورت مستقیم در قیمت دارو دخالت دارند، اما عوامل دیگری مانند حمل و نقل و هزینه های جاری شرکتهای داروسازی هم به شکل غیرمستقیم در این حوزه تأثیر دارند.
قیمت برخی اقلام دارویی در هفته های اخیر افزایش پیدا کرده و این ماجرا ابعاد مختلفی دارد که در نهایت فشار آن به بیماران وارد می شود. هرچند ناهماهنگی سازمان غذا و دارو با سازمان های بیمه گر پایه منجر به قیمت گذاری و اعمال قیمت های جدید و در نتیجه فشار مقطعی به بیماران شد، اما یکی از ابعاد دیگر ماجرا اینست که اگر قیمت دارو افزایش نداشته باشد، شرکتهای داروسازی قادر به تولید نخواهند بود و در نتیجه تأمین دارو هم با مشکل روبرو شده و بازار دارویی تحت الشعاع کاهش تولید قرار می گیرد.
منبع: ravanema.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب