دانه های جادویی برای سلامت و نشاط

دانه های جادویی برای سلامت و نشاط روان ما: تخم شربتی، دانه ای کوچک اما مغذی، به بهبود سلامت، کاهش وزن و افزایش انرژی کمک می نماید.


به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر؛ تخم شربتی یکی از دانه های گیاهی پرخاصیت است که از قدیم الایام در طب سنتی ایران و خیلی از کشورهای دیگر مورد استفاده قرار گرفته است. این دانه های ریز و سیاه که از گیاه ریحان کوهی به دست می آیند، دارای خواص شگفت انگیزی برای سلامتی هستند و در خیلی از نوشیدنی ها و غذاهای سالم استفاده می شوند. سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها تخم شربتی حاوی مقادیر زیادی از مواد مغذی مهم مانند فیبر، پروتئین، ویتامین C، ویتامین K، آهن، کلسیم، پتاسیم و آنتی اکسیدان های قوی است. این مواد به تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش لطمه های ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کنند. کمک به کاهش وزن و کنترل اشتها یکی از مهم ترین فواید تخم شربتی، نقش آن در پایین آوردن وزن و کنترل اشتها است. این دانه ها با جذب آب و تشکیل ژل در معده، احساس سیری طولانی مدت ایجاد می کنند و در نتیجه از پرخوری جلوگیری می شود. همچنین، تخم شربتی موجب تنظیم سطح قند خون شده و از افزایش ناگهانی قند و انسولین جلوگیری می کند.
بهبود عملکرد دستگاه گوارش وجود مقدار زیادی فیبر در تخم شربتی به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می نماید. مصرف منظم آن می تواند یبوست را کاهش داده و به تنظیم حرکات روده کمک نماید. علاوه بر این، این دانه ها دارای خاصیت ضدالتهابی بوده و می توانند در پایین آوردن مشکلاتی مانند نفخ و سوءهاضمه مؤثر باشند. تنظیم فشار خون و بهبود سلامت قلب تخم شربتی سرشار از امگا ۳ و سایر اسیدهای چرب مفیدست که به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک می کنند. این ویژگی، همراه با توانایی تنظیم فشار خون، موجب می شود که این دانه ها به سلامت قلب و عروق کمک شایانی کنند و خطر بیماریهای قلبی را کاهش دهند. تنظیم قند خون و کمک به بیماران دیابتی تخم شربتی با کنترل میزان قند خون می تواند به بیماران دیابتی کمک نماید. این دانه ها سرعت جذب کربوهیدرات ها را کاهش داده و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می کنند. مصرف منظم تخم شربتی می تواند به کنترل سطح انسولین و پیش گیری از دیابت نوع ۲ کمک نماید. تقویت انرژی و کاهش خستگی مصرف تخم شربتی به سبب وجود ترکیبات مغذی، به افزایش انرژی بدن کمک می نماید. این دانه ها به سبب داشتن پروتئین و اسیدهای چرب مفید، گزینه ای عالی برای ورزشکاران و افرادی هستند که بدنبال افزایش استقامت بدنی و کاهش خستگی روزانه هستند. کمک به سلامت پوست و مو وجود مقادیر بالای آنتی اکسیدان، ویتامین ها و مواد معدنی در تخم شربتی، آنرا به گزینه ای مناسب برای حفظ سلامت پوست و مو مبدل کرده است. این دانه ها می توانند به کاهش چین و چروک، حفظ رطوبت پوست و تقویت رشد مو کمک کنند. همچنین، مصرف منظم آنها به سبب خواص ضدالتهابی می تواند به کاهش جوش و آکنه نیز کمک نماید.
خاصیت خنک کنندگی و رفع عطش در فصول گرم سال، تخم شربتی به عنوان یک نوشیدنی خنک کننده طبیعی بسیار مفید می باشد. این دانه ها به سرعت آب را جذب کرده و یک ترکیب ژله ای ایجاد می کنند که به حفظ رطوبت بدن و رفع عطش کمک می نماید. به همین دلیل، نوشیدنی های حاوی تخم شربتی در تابستان بسیار پرطرفدار هستند. درمان بیماریهای تنفسی با تخم شربتی تخم شربتی برای درمان بیماریهای تنفسی مفید می باشد. مخلوط آن با زنجبیل و عسل در درمان آسم، سرفه، سرماخوردگی، آنفولانزا و برونشیت مؤثر است. پایین بودن سطح منیزیم بدن، موجب سردرد و خستگی می شود. منیزم موجود در تخم شربتی به کاهش کورتیزول (هورمون استرس) کمک می نماید. باز هم جهت استفاده از این ماده مغذی دلیل می خواهید؟ تخم شربتی همین طور حاوی تریپتوفان و آمینو اسید است که موجب افزایش تولید سروتونین در بدن می شود. سروتونین به بدن کمک می نماید با اضطراب مبارزه کند و الگویی منظم تر داشته باشد. خواص تخم شربتی برای درمان دردهای معده و گوارش تخم شربتی برای درمان ناراحتی های گوارشی مانند درد معده، نفخ، یبوست، سوءهاضمه و بی نظمی کارکرد روده ها استفاده می شود. در کشور چین، از تخم شربتی برای درمان عفونت، درد معده، گزیدگی مار و حشرات و پایین آوردن دمای بدن استفاده می شود. تخم شربتی، فیبر غذایی فوق العاده ای دارد و به این علت برای گوارش و درمان بافت های گوارشی عالی است. خواص تخم شربتی برای آرامش اعصاب برای تقویت اعصاب روزانه ۱ یا ۲ بار تخم شربتی را در عرق بادرنجبویه مخلوط کنید و آنرا با عسل شیرین کنید و بنوشید. تخم شربتی خلق و خوی فرد را خوب می کند، خستگی مفرط ذهنی، تنش های عصبی، افسردگی، میگرن و مالیخولیا را مرتفع می کند. خواص تخم شربتی برای دهان و دندان خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی تخم شربتی می تواند موجب پیش گیری از پوسیدگی دندان ها شود. همین طور موجب از میان رفتن بوی بد دهان و خوشبو تر شدن بوی دهان نیز می شود.
زمان مصرف تخم شربتی برای بهره بردن از خواص تخم شربتی فرقی نمی کند که آنرا چه زمانی مصرف کنید. عده ای براین باورند که خواص تخم شربتی ناشتا بسیار بالاتر از زمان های دیگر است اما زمان مصرف تخم شربتی تأثیری روی کم و زیاد شدن خواص آن ندارد. در هر حال برای بهره مند شدن از خواص تخم شربتی ناشتا می توانید آنرا به شربت آب لیمو، عسل و آب ولرم اضافه کنید و بامداد ها مصرف کنید. استفاده از تخم شربتی محلول در آب، یکی از بهترین مواد غذایی برای کاهش طبیعی وزن است. کافی است تخم شربتی را به مدت ۳۰ دقیقه در آب بریزید و خواهید دید که دانه های سیاه رنگ آن متمایل به خاکستری شده اند و ماده ی خمیری، لغزنده و ژل مانندی بجای مانده است؛ در معده ی شما نیز چنین اتفاقی می افتد. به این علت تخم شربتی برای شما مفید می باشد. تخم شربتی علاوه بر داشتن میزان بالایی از فیبر، با تولید محلولی ژله ای به پاکسازی بدن کمک می نماید. این ماده ی ژله ای با کند کردن فعالیت آنزیم ها بر روی کربوهیدرات ها، از تجزیه ی سریع آنها در بدن جلوگیری می کند. نحوه مصرف تخم شربتی روش های مختلفی برای مصرف تخم شربتی وجود دارد. رایج ترین روش، خیساندن این دانه ها در آب و اضافه کردن آن به نوشیدنی هایی مانند شربت آبلیمو یا آبمیوه است. همچنین، می توان از تخم شربتی در اسموتی ها، سوپ ها، سالادها و حتی دسرها استفاده کرد. سفارش می شود روزانه ۱ تا ۲ قاشق چای خوری از تخم شربتی مصرف شود تا از خواص بی نظیر آن بهره مند شوید. تخم شربتی یک اَبَرغذا با فواید بی نظیر برای سلامتی است که می تواند به بهبود عملکرد بدن در جنبه های مختلف کمک نماید. از کاهش وزن و کنترل قند خون گرفته تا تقویت سیستم ایمنی و بهبود سلامت پوست و مو، این دانه های مغذی ارزش افزوده ای برای رژیم غذایی روزانه محسوب می شوند. با گنجاندن تخم شربتی در برنامه غذایی خود، می توانید از فواید اعجاب انگیز آن بهره مند شوید و به پیشرفت سطح سلامت خود کمک کنید.


منبع:

1403/11/28
09:00:58
5.0 / 5
38
تگهای خبر: افسردگی , انسولین , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی