معاون كل وزارت بهداشت:

پاییز و زمستان سختی در پیش داریم

پاییز و زمستان سختی در پیش داریم معاون كل وزارت بهداشت ضمن اخطار نسبت به اینكه پاییز و زمستان سختی در پیش داریم، در عین حال با انتقاد از قیمتهای متفاوت ماسك در سطح كشور، بر ضرورت ترغیب مردم برای استفاده از ماسك پارچه ای تاكید نمود.


به گزارش روان ما به نقل از ایسنا، دکتر ایرج حریرچی، درمورد وضعیت کرونا در کشور، اظهار داشت: متاسفانه در تهران و اغلب استان های کشور وضعیت قرمز و اخطار وجود دارد و متاسفانه ماه هاست که آمار مرگ و میر ناشی از کرونا سه رقمی شده و الان هم با شیب فزاینده، مرز ۱۷۰ مرگ روزانه را رد کرده است.
وی اضافه کرد: برپایه اعلام سازمان بهداشت جهانی، حالا وقت مداخله رسیده و باید در تمام کشورها مداخلات جدی در تمامی سطوح استراتژیک صورت گیرد. همه اقدامات همچون تمهیدات بهداشتی و پیشگیرانه، استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی، آزمایش های متناوب از افراد مشکوک و ردیابی و شناسایی بیماران، مراقبت و درمان بیماران باید صورت گیرد و همه اینها باید در یک مجموعه بهم پیوسته و منظومه ای صورت گیرد. اگر هریک از این موراد ناقص باشد، سیستم گرفتار مشکل شده و در سال دوم اپیدمی نه تنها مرگ ها دو برابر می شود، بلکه احتمال گسترش بیشتر این ویروس در اغلب کشورهای جهان وجود دارد. گاهی گفته می شود مرگ یک نفر یک تراژدی است، اما مرگ هزار نفر، صرفاً یک آمار است.

حریرچی بیان نمود: هرکدام از افرادی که فوت می کنند پدر، مادر، همسر و فرزند یک خانواده هستند. باید دقت نماییم که هم اکنون افراد جوان هم درگیر بیماری می شوند و این بیماری دیگر تهدیدی برای رده سنی خاصی نیست. حتی دیده شده در جوان تر ها عوارض عمیق و وخیمی هم گزارش شده است.

معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بیماران کرونایی بعد از بهبودی تا ماه ها عوارض شدیدی را تجربه خواهند کرد، اظهار داشت: گاهی امکان دارد عوارض با فرد باقی بماند، مثلا امکان دارد در دراز مدت عوارض قلبی دیده شود و باید اقدامات دراز مدتی را تدوین و اجرایی نماییم.

آسان گیری و عادی پنداری بزرگترین آفت مبارزه با کووید ۱۹ است

وی با اشاره به اینکه آسان گیری و عادی پنداری بزرگترین آفت مبارزه با کووید ۱۹ است، خاطرنشان کرد: متاسفانه این مورد دامن گیر مردم و مسؤلان است و نباید تصور شود که بیماری به پایان رسیده است و برعکس، این ویروس تمام عزم خویش را جزم کرده تا انسان را بیمار کند و در هر تجمعی که بیشتر از دو نفر حضور داشته باشند و پروتکل ها و فاصله ها را رعایت نکنند، از راه صحبت کردن، سرفه، عطسه و حتی غذاخوردن در مکانی سربسته، منتقل می شود.

وی درمورد چرایی بازگشایی مدارس اظهار داشت: بازگشایی مدارس با رعایت اصول بهداشتی و پروتکل ها، موضوعی جهانی است، تعطیلی اماکنی مانند مدارس امکان دارد در کوتاه مدت قابل قبول باشد، اما در دراز مدت پذیرفتی نیست و چنانچه ویروس بیشتر از یک سال ماندگار باشد باید سایر فعالیت ها را از سر گرفت. مردم باید هم زنده باشند وهم زندگی کنند و معیشت و اقتصادشان تامین گردد، درحال حاضر در خیلی از کشورها بیشتر از ۵۰ درصد اقتصادشان در خدمات است. اما نکته اینجاست که بازگشایی ها باید هوشمندانه صورت گیرد و با حداقل عوارض و حداکثر رعایت دستورالعمل ها باشد.

حریرچی با اشاره به اینکه در بازگشایی مدارس ۹۰ درصد از دانش آموزان از سامانه های مجازی استفاده می نمایند، اظهار داشت: هم اکنون، بیشترین خطر در اماکنی مانند پاساژها، مراکز فروش و متروها دیده می شود. در مراکز فروش و پاساژها فروش کاهش پیدا کرده، اما تجمع مردم برای گردش افرایش پیدا کرده است.

ترغیب مردم به استفاده از ماسک پارچه ای

وی ضمن تاکید بر استفاده استاندارد از ماسک، خطاب به مجریان صدا وسیما، اظهار نمود: استفاده از ماسک پارچه ای مفید می باشد و فرهنگسازی خوبی به همراه دارد، چونکه از یک طرف قیمت ۱۲۵۰ و ۱۳۰۰ تومانی ماسک در همه جای کشور یکسان رعایت نمی گردد و از سوی دیگر، متاسف هستیم که بگوییم با همین قیمت، تهیه ماسک برای خیلی از مردم مقدور نیست، ازاین رو مردم را به استفاده از ماسک پارچه ای ترغیب کنید.

تاکید بر نذر ماسک

معاون وزارت بهداشت با تاکید بر اقدام پسندیده نذر ماسک، بیان نمود: ویروس کرونا هرجا تجمعی باشد خودنمایی می کند و باید به مردم سفارش کنم که از حضور غیرضروری در اماکن پرازدحام اجتناب کنند.

ضرورت رعایت ۱۰۰ درصدی مردم

وی اضافه کرد: اگر می خواهیم ویروس کرونا را شکست دهیم، ۱۰۰ درصد مردم باید رعایت نمایند، درحال حاضر در متروها این پروتکل ها به خوبی رعایت نمی گردد و مردم بر ایجاد ازدحام دامن می زنند، زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی از ضروریات است.

پاییز و زمستان سختی را در پیش داریم

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه پاییز و زمستان سختی را در پیش داریم، اظهار داشت: تمام مردم از کودک تا سالمند، باید پروتکل ها را ۱۰۰ درصد رعایت نمایند.

وی درمورد واکسن آنفلوآنزا اظهار داشت: تزریق واکسن آنفلوآنزا در کادر بهداشتی و درمانی و زنان آبستن و گروه های پرخطر شروع شده است.




منبع:

1399/07/08
13:27:24
5.0 / 5
1998
تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی