گریس و نحوه تهیه گریس

گریس و نحوه تهیه گریس روان ما: برای افزایش قوام روغن گریس از ماده ای به نام سنتتیک استفاده می شود که می توان گفت که بیش از نیمی از ماده تشکیل دهنده گریس می باشد.


در ابتدا باید بگوییم گریس ماده ای است جامد و یا نیمه جامد , که اغلب برای روانکاری ماشین آلات صنعتی در تاسیسات صنعتی و در مواردی برای مصارف خانگی به کار می رود , استفاده از گریس به زمان های بسیار دور و مصر باستان باز می گردد . جالب است بدانید گریس از مشتقات نفتی و صابون (Thickener ) و یک ماده پر کننده  ساخته می شود , به احتمال زیاد به ترکیب این روغن پرکاربرد برحسب نیاز مواد پرخاصیت دیگر نیز افزوده شود .  برای افزایش قوام روغن گریس از ماده ای به نام سنتتیک استفاده می شود که می توان گفت که بیش از نیمی از ماده تشکیل دهنده گریس می باشد .

اگر سنتتیک موجود در ترکیب گریس از مواد نامرغوب ساخته باشد به شدت کیفیت آن را پایین می آورد , و در صورت قرار گرفتن در شرایط دشوار گریس به شکل روغن و صابون در می آید و حالت بسیار چسبندگی پیدا کرده و به تاسیسات و ماشین آلات صدماتی وارد می کند . ماده دیگری که در تولید گریس استفاده می شود صابون است , برای تولید این نوع صابون , با روغن داغ پخته و ترکیب می شود , به طور معمول گریس با ترکیب صابونی اش شناخته می شود , از جمله صابونهایی که در ساخت گریس مورد استفاده قرار می گیرد , صابون کلسیم , سدیم , صابون لیتیم , غیر آلی و صابون آلومینیوم.

 

روانکار شیمی ماهان بزرگترین فروشنده گریس در تهران با سابقه ای طولانی می توانید برای دریافت قیمت های روز با کارشناسان ماتماس بگیرید :

تماس با ما :

شماره تماس : ۷۴۳۰۴-۰۲۱

شماره تماس : 22020058-021

تلفن همراه : 09123178377

وب سایت : https://mahanlube.com

ساخت صابون

صابونی که در ترکیب گریس ها مورد استفاده قرار می گیرد باید از قبل تهیه شود , برای تهیه صابون از پخت اسیدهای چرب و مواد قلیایی استفاده می شود.

و در نهایت مواد نام برده شده برای پخت به داخل دستگاهی با نام اتوکلاو ریخته شده و با فشار بالا به مرحله پخت می رسد , این دستگاه عملکردی شبیه به دیگ های زود پز دارد و دارای دمای پخت 300 درجه می باشد . برای پخت همزمان و یک دست مواد دستگاه اتوکلاو, از هم زن استفاده می شود , کارشناسان در طول ساخت صابون دائم در حال کنترل کیفیت و نمونه برداری و آزمایش هستند تا محصول به کیفیت مطلوب و نتیجه مناسب برسد.

ساخت گریس

بعد از به اتمام رسیدن ساخت صابون , مواد بدست  آمده را به داخل دستگاهی به اسم کتل که دستگاه پخت گریس است , انتقال می دهند . عملکرد این دستگاه تا حدودی شبیه به دستگاه اتوکلاو است , اما مواد داخل آن به هیچ عنوان تحت فشار قرار نمی گیرند , در داخل این دستگاه مواد به صورت مخلوط ژلاتینی با کریستال های ریز در می آورد . یادآور می شود که تولید کریستال  روغن از حساس ترین مراحل در پخت گریس می باشد .

 اگر در این مرحله از روغن بی کیفیت و نامرغوب استفاده شود , در ساختار کریستال ها نیز تاثیر می گذارد , و در زمانی که روغن مورد استفاده قرار می گیرد که در زمان عادی و یا شرایط سخت , به دلیل نامرغوب بودن مواد اولیه صابون از روغن جدا می شود و گریس نیز روانکاوی بسیار پایینی خواهد داشت که می تواند آسیب های جددی به ماشین آلات وارد کند.

کریستال ها

کریستال ها در انواع و اندازه های متنوع وجود دارند , این ترکیب از مهم ترین مواد تشکیل دهنده گریس است . کریستال ها به سه گروه عمده از جمله ؛ الیاف بلند , متوسط و کوتاه نام گذاری می شوند . برای اندازه گیری قوام رشته ها بیشتر بودن اندازه طول رشته نسبت به قطر در نظر گرفته می شود.

کاربرد و اهمیت استفاده از گریس

 

  • برای ماشین آلاتی که در جاهای سخت و تقریبا غیر قابل دسترس نصب شده اند استفاده از گریس به جای روغن برای روانکاوی بسیار کاربردی است زیرا نسبت به روغن به تعداد دفعات کمتری برای روانکاری نیاز دارد.
  • گریس در مقایسه با روغن دارای اصطکاک کمتری است از این رو برای آب بندی قطعات و کاسه نمدها بسیار مناسب است.
  • گریس نسبت به روغن ها , دارای دوره روانکاری بالایی است.
  •  گریس به دلیل داشتن بافتی نرم مابین قطعات قرار می گیرد و به کاهش صدا و ارتعاش در بخش های روان سیستم همچون چرخ دنده های بزرگ می شود.
  • گریس از سایش و خوردگی شدید قطعات و ماشین آلات جلوگیری می نماید.
  •  گریس در دستگاه ها و قطعاتی که مداوم در شوک و فشار بالا , دمای زیاد , سرعت پایین و شرایط سخت کار کار می کنند بسیار کاربردی است.

طبقه بندی گریس

گریس ها نسبت به درجه نفوذ پذیری و قوام به 9 دسته تقسیم بندی می شوند.

  • مشخصات فیریکی و شیمیایی گریس
  • نقطه قطره ای شدن ؛ دمایی است که گریس از حالت جامد به مایع تبدیل می شود و با بیشتر شدن دما روانکاوی آن بالا می رود
  • رنگ ؛ بستگی به روغن پایه و نوع صابون مصرف شده در ساخت آن دارد.
  • مقاومت مکانیکی ؛ نشان دهنده مقاومت گریس در تحمل کارکردهای مکانیکی است.
  • حداکثر دمای مجاز عملیاتی ؛ نشان دهنده حداکثر دمایی است که گریس می تواند در آن به کار برده شود.
  • قابلیت پمپاژ؛ یکی از فاکتورهای مهم در کیفیت گریس قابلیت پمپاژ شدن در هنگام عملکرد می باشد.
  • قابلیت حفظ ساختار در مقابل تغییرات دمایی ؛ هنگامی که گریس ها به بالاترین دمای کارکرد می رسند باید بتواند ساختار اصلی خود را حفظ کنند که از این حالت به عنوان توان برگشت پذیری گریس نام برده می شود.
  • مقاومت در برابر فشار مکانیکی زیاد ؛ برای جلوگیری از خوردگی قطعات و ایجاد مقاومت در هنگام تماس دو قطعه با یکدیگر , اقدام به افزودن مواد افزایش تحمل فشار به گریس می نمایند که این عامل روانکاوی را بهبود می بخشد  .

 

روانکار شیمی ماهان بزرگترین تامین کننده انواع گریس در تهران با سابقه ای طولانی می توانید برای دریافت قیمت روز  گریس با کارشناسان ماتماس بگیرید :

تماس با ما :

شماره تماس : ۷۴۳۰۴-۰۲۱

شماره تماس : 22020058-021

تلفن همراه : 09123178377

وب سایت : https://mahanlube.com

1400/05/15
14:30:30
5.0 / 5
1016
تگهای خبر: رپورتاژ , سایت , سیستم , كارشناس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی