آثار مصرف غذاهای غنی از زینک در کوتاه کردن دوره آنفلوآنزا

آثار مصرف غذاهای غنی از زینک در کوتاه کردن دوره آنفلوآنزا به گزارش روان ما، همزمان با آغاز فصول سرد سال یکی از بیماری هایی که همواره سلامت انسان ها را به خطر می اندازد مبتلا شدن به بیماری های تنفسی همچون آنفلوآنزا، سرماخوردگی و... است، بر همین مبنا لازم است بدانید انتخابهای غذایی سرشار از زینک (روی) منجر به کاهش علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا و تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند.


به گزارش روان ما به نقل از ایسنا، ماده معدنی زینک برای رشد و ترمیم بافت ها ضروریست و در خیلی از مواد غذایی که روزانه مصرف می نماییم، یافت می شود.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، مصرف مواد غذایی ذکر شده در ذیل می تواند سبب کاهش علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا و تقویت سیستم ایمنی بدن شود:
_ گوشت گاو: هر ۱۰۰ گرم گوشت گاو حاوی ۸.۶ روی است. برای همین هم میتوان اظهار داشت که گوشت گاو منبع طبیعی زینک به حساب می آید. در حالت کلی با داشتن یک برنامه غذایی سالم و متعادل مشکلی برای جذب نیاز روزانه به این ماده معدنی پیش نمی آید.
_ ماست: محصولات لبنی ضمن اینکه سرشار از کلسیم هستند، زینک فراوان دارند؛ به صورتی که یک فنجان شیر کم چرب یا بدون چربی یک میلی گرم زینک دارد و ۱۷ درصد نیاز روزانه به این ماده معدنی را تأمین می کند. این در شرایطی است که یک فنجان ماست کم چرب یا بدون چربی ۲.۲ میلی گرم زینک دارد و ۲۰ درصد نیاز روزانه به این ماده معدنی را تأمین می کند.
_ لوبیا: یک دوم فنجان لوبیای قرمز تیره حاوی ۰.۹ میلی گرم روی است و ۶ درصد میزان احتیاج به این ماده معدنی را تأمین می کند. لوبیا همینطور سرشار از آنتی اکسیدان ها و آهن است.
_ غلات غنی شده صبحانه: به صورت کلی یک وعده از آنها ۳.۸ میلی گرم زینک دارد و ۲۵ درصد نیاز روزانه به زینک را تأمین می کند. برچسب پشت محصول را بررسی کنید تا متوجه شوید غلات محبوب صبحانه شما حاوی چه میزان مواد مغذی است. برای حصول نتیجه بهتر، غلات صبحانه ای را انتخاب کنید که حداقل حاوی پنج گرم فیبر باشد.
_ بلغور جوی دو سر: یک دوم فنجان از بلغور جو حاوی ۱.۶ میلی گرم از روی است و منبع خوبی از فیبر، ویتامین ها و سایر مواد معدنی به حساب می آید.
_ شکلات تلخ: شکلات هر چه تلخ تر باشد، زینک بیشتری دارد. حدود ۶۰ تا ۶۹ درصد از انواع کاکائوها، حاوی ۰.۹ میلی گرم زینک است. امکان دارد شکلات تلخ به محبوب ترین منبع تأمین زینک برای شما بدل شود، اما باید به خاطر داشته باشید که شکلات تلخ نمی تواند به تنهایی نیاز بدن را تأمین کند، بعلاوه این که باید میزان قند و کالری آنرا دقیقاً محاسبه کنید و روزانه فقط یک تکه شکلات میل کنید.
_ مرغ: گوشت مرغ فقط حاوی پروتئین نیست بلکه منبع مفید برای تأمین زینک هم بشمار می رود. برای جذب حداکثر مواد مغذی آن، از مرغ بدون پوست استفاده کنید. فقط ۹۰ گرم مرغ بدون پوست کباب پز شده می تواند زینک روزانه افراد را تأمین کند.
_ آجیل و دانه ها: مغزها و دانه ها یکی دیگر از منابع بزرگ زینک هستند. بعنوان مثال، مصرف هر اونس دانه کدو تنبل، ۱۵ درصد نیاز روزانه شما به زینک را برطرف می کند. یک قاشق از دانه های چیا هم حاوی ۰.۵ میلی گرم زینک است.




منبع:

1401/07/22
13:15:35
5.0 / 5
517
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی