میزان مرگ و میر مادران حامله در خوزستان کاهش یافت

میزان مرگ و میر مادران حامله در خوزستان کاهش یافت به گزارش روان ما، رئیس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به کاهش میزان مرگ و میز زنان حامله از 71 به 17 در صد هزار تولد زنده اظهار داشت: مرگ مادران از 46 نفر در سال 1400 به 11 نفر در سال 1402 کم شده است.


به گزارش روان ما به نقل از خبرگزاری ایرنا دکتر پژمان بختیاری نیا روز چهارشنبه در نشست خبری در دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به دیگر فاکتورهای حوزه بهداشت در استان اظهار داشت: میزان مرگ و میز نوزاد از ۹ به ۸.۳ در هر هزار تولد رسیده است بدین صورت که از ۵۸۰ مرگ به ۵۴۱ مرگ در سال ۱۴۰۲ رسید.
وی با اعلان اینکه میزان مرگ خردسالان از ۷.۲ به ۶.۹ در هر هزار تولد رسید توضیح داد: پوشش مراقبت خردسالان یک و نیم برابر و پوشش مراقبت های بعد از زایمان ۲ برابر بالا رفته است.
رییس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اخباری بر اساس ورود آبله میمونی بوسیله زوار اربعین به کشور اظهار داشت: بر طبق گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موردی از آبله میمونی یا قرنطینه ناشی از آن در بین زوار دیده نشده است.
وی اشاره کرد: کشور ما همچون مناطق هشدار پایین در حوزه مبتلاشدن به آبله میمونی است و مواردی امسال شناسایی نشده است با اینحال حوزه بهداشت و درمان استان از آمادگی خوبی در حوزه مقابله با بیماریهای واگیر دارد برخوردارست و و در شرایطی همچون پیاده روی اربعین که محل گذر زوار ایرانی و خارجی است مراقبت های سندرومیک بیماری واگیر را انجام می دهد.
بختیاری نیا اضافه کرد: مراقبت های سندورمیک به شکلی طراحی شده اند که همه بیمارهای واگیردار مهم را می توان بوسیله آن شناسایی کرد و اگر فردی مشکوک تلقی شد برای اقدامات تشخیصی بصورت فوری اقدامات درمانی برای فرد مبتلا شروع می شود.


وی همین طور به آخرین وضعیت وجود پشه آئدس عامل تب دنگی اشاره نمود و اظهار داشت: در استان خوزستان با وجود این که از نظر اقلیمی شرایط زیست پشه آئدس را دارد تا حالا صید نشده است در صورتیکه اینگونه در استانهای دیگر همچون گیلان، هرمزگان، بوشهر و جنوب سیستان و بلوچستان صید شده است.
رییس مرکز بهداشت خوزستان افزود: آن چه که اکنون برای استان اهمیت دارد این است که دستگاه های متولی بر طبق دستورالعمل اقدامات بهسازی را انجام دهند تا زیستگاه های احتمالی این پشه از بین برود.
وی با اشاره به اقدامات حوزه بهداشت در اربعین حسینی بیان کرد: قبل از شروع اربعین آموزش های لازم به موکب داران داده شده و خادمان این حوزه از نظر سلامت بررسی و کارت بهداشت به آنها داده شده است.
بختیاری نیا اضافه کرد: همچین با همه دستگاه های خدمت رسان نشست های هماهنگی گروهی و انفرادی برگزار شده است تا مخاطرات مسیر حرکت و مرزها را به حداقل برسد.
وی تصریح کرد: در زمان برگزاری پیاده روی اربعین کارکنان بهداشت محیط و حرفه ای از موکب های ورودی به استان تا موکب های مستقر در پایانه های مرزی را از نظر کیفیت آب آشامیدنی، مواد غذایی و شرایط محیطی مواکب بررسی می کنند و در صورت هر گونه مورد خاصی مداخله لازم را انجام می دهند.



منبع:

1403/06/01
12:25:35
5.0 / 5
289
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی